Speváčka Kristína nahrala skladbu s maestrom Ladislavom Chudíkom!

Speváčke Kristíne sa podaril majstrovský kúsok! Jeden z najvýznamnejších slovenských umelcov „hosťuje“ v jej piesni. Skladbu „Ovoňaj ma ako ružu“ nahrávala v bratislavskom štúdiu s maestrom Ladislavom Chudíkom! Fanúšikovia si môžu ich spoločný hudobný počin už  vypočuť v slovenskom éteri.

Speváčka Kristína má za sebou úspešné české turné a teraz má ďalší dôvod na radosť! Pri nahrávaní skladby v bratislavskom štúdiu sa stretla s jedným z najvýznamnejších slovenských umelcov. Pasáž do jej piesne „Ovoňaj ma ako ružu“ jej nahral maestro Ladislavom Chudík! 

Kristina_Chudik_PRF_2697

„S pánom Chudíkom som sa spoznala na oslave 89. narodenín. Pozvala ma jeho manželka Alenka, aby som oslávencovi zaspievala pieseň Horehronie. Pretože pán Chudík pochádza z Hronca.“ Prezradila detaily zoznámenia krásna Kristína.

Chudíkovci si potom pre sympatickú speváčku pripravili vianočné prekvapenie v podobe ponča. Teraz nasledovala spoločná spolupráca v štúdiu na Kristíninej skladbe „Ovoňaj ma ako ružu“.

„Povedali sme si, že pieseň chceme oživiť. A keďže pán Chudík je majster slova, má obrovský dar prednesu, tak nám to spoločne napadlo. Pán Chudík je výnimočný umelec a veľká osobnosť. Vážim si, že prijal pozvanie. Som veľmi nadšená, prijal to s veľkou radosťou a chuťou.“ Teší sa zo spolupráce Kristína.

Maestro Ladislav Chudík má tak aj krátko pred jubilejnou 90-kou nový zážitok. Nahrávanie v štúdiu si doslova užíval.

Chudik_PRF_2618

„Som popánštený, lebo ma tu tak krásne prijali. To je kus skutočného ľudského šťastia, ktorý si zoberiem domov. Teší ma, že autori, ako tvrdili, mali pri nahrávaní zimomriavky. Dúfam, že to aj poslucháčom prinesie ten pocit, ktorý pociťovali  tvorcovia, keď to urobili.“ Neskrýval radosť Ladislav Chudík.

Skladba „Ovoňaj ma ako ružu“ pochádza z Kristíninho tretieho albumu. Piesňou chce šarmantná speváčka poukázať na to, že svet sa uberá nesprávnym smerom. Hudbu k skladbe zložil Martin Kavulič a autorom textu je Kamil Peteraj. 

Kristina_Chudik_IMG_1217

“Text piesne reaguje na román svetoznámeho anglického spisovateľa Georgea Orwella Farma zvierat, v ktorom predpovedal presne to, čo dnes všetci prežívame. Nástup akejsi novej totality.  Majster Chudík dal svojou recitáciou textu veľkú hĺbku a naliehavosť. Na Kristíne vidno tých vyše 200 úspešných koncertov v Čechách, kde má dnes silné poslucháčske zázemie. Pracujeme na nových pesničkách a tie budú určite tiež príjemným prekvapením.” Konštatuje úspešný textár Kamil Peteraj.

Na ďalšie hudobné novinky od Kristíny sa fanúšikovia môžu tešiť už čoskoro. Viac  informácií nájdete na www.kristinamusic.sk na www.facebook.com/kristinapelakova.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Patrik Ratajský a Lubo Špirko