Speváčka DUA LIPA servíruje ochutnávku z očakávaného tretieho albumu. Práve vydala singel Houdini.

Na tento okamžik sa netrpezlivo čakalo. Dua Lipa zverejnila nový singel Houdini a symbolicky odštartovala novú etapu, ktorú ukončí vydaním novej platne. Zatiaľ posledný album ponúkla na začiatku covidovej pandémie v marci 2020. Zbierka Future Nostalgia, za ktorú dostala dve Brit Awards a tiež cenu Grammy, je považovaná za dokonalý popový album. Kolekciou obsahujúcou megahity Don’t Start Now, Physical, Levitating alebo Love Again, britská speváčka definovala novú tvár pop music, keď vynaliezavo skombinovala futuristické zvuky s prvkami disco hudby. Tento rok vo februári sa stala prvou speváčkou, ktorá na Spotify nazbierala s každou svojou platňou viac ako 10 miliárd prehratí.

Nedočkavých fanúšikov Dua Lipa čiastočne uspokojila duetom Sweetest Pie s Megan Thee Stallion a tiež tento rok piesňou Dance The Night, ktorú nahrala pre film Barbie. V hudobnom videu k letnému hitu sa obria zrkadlová guľa uvoľnila zo stropu a roztrieštila sa na podlahu. Akoby tým Dua Lipa symbolicky uzavrela jednu éru. Či už ide o kompletný rebranding sociálnych sietí, premena profilu na Spotify alebo výprava do londýnskych ulíc, kde s reportérom BBC dala novinku vypočuť náhodným chodcom a vypočula si ich názor. Aká je teda Dua Lipa na čerstvej nahrávke?

Houdini je čisto tanečno syntetizátorový pop, plný zvukových ornamentov, inšpirovaný psychedelikou sedemdesiatych rokov. Space klávesy evokujú cestu vesmírnym priestorom a sľubujú zaujímavé dobrodružstvo. Dua Lipa nás pozýva na výlet, z ktorého sa nám nebude chcieť naspäť. “Houdini stelesňuje pocit, keď sa o 4 ráno chýli ku koncu a vy ste unavení a spotení, ale proste nechcete, aby party skončila,” hovorí protagonistka. Priznáva, že nahrávka vznikala podobne, ako jej ďalšie veci z pripravovaného albumu. “Skladby sme pripravovali v radostných okamžikoch absolutného chaosu, keď som sa svetom pohybovala s ľahkosťou a optimizmom a neriešila, čo ako dopadne. Krása je v tom, byť otvorený všetkému, čo vám život postaví do cesty.” V Houdini zároveň proklamuje, že pokiaľ ju niekto alebo niečo dostatočne zaujme, zmizne ako slávny eskapológ.

Produkcie singla sa ujali Daniel Jack Eisner Harle alias Danny L Harle, britský hudobník a skladateľ, známy viac medzi priaznivcami alternatívnej hudby, a tiež Kevin Parker z indie rockových Tame Impala, s ktorým sa Dua stretla na soundtracku k Barbie. Obaja sú kľúčovými spolupracovníkmi celého projektu.

Zdroj: TS