Špeciálnym hosťom festivalu Telekom Electronic Beats v Bratislave budú záhadní Jungle!

Na aprílovom festivale v bratislavskej Refinery Gallery sa okrem už ohláseného britského headlinera Four Tet, projektu Daphni Kanaďana Caribou, švédskych I Break Horses a domáceho Jimmyho Pé, predstaví aj londýnske duo Jungle, ktorého identita bola donedávna svetu neznáma.

Šum okolo Jungle sa spustil na internetových top blogoch ihneď po vydaní ich prvého singla Platoon, v máji minulého roku. Napriek tomu, že si následne kapelu všimli aj mienkotvorné médiá ako The Guardian či NME a zaradili ju medzi horúce tipy pre rok 2014, ostala totožnosť umelcov stojacich za projektom Jungle naďalej skrytá.

Poodhalená bola len nedávno a tak vieme, že zoskupenie tvoria kamaráti z detstva, dvojica bývalých štúdiových hudobníkov a producentov označujúcich samých seba ako “J” a “T”.

JUNGLE_small

Ich prvé živé vystúpenie sa uskutočnilo len v decembri 2013 v Londýne a vypredalo sa za menej ako 24 hodín. Odvtedy je taktiež známe, že naživo vystupujú v sedemčlennej zostave.

Ich hudbu možno označiť ako neo-soulovú tanečnú elektroniku s inšpiráciou v TV on the Radio, Shuggie Otisovi či Toro Y Moi. The Guardian o nich napísal: „…je to ako počuť Inner Space od Can v klube Studio 54. Newyorský elektrofunk ovplyvnený Manchestrom a Kolínom. Je to disco a basa-ako-gitara je čistý Peter Hook (New Order), no celé to tiež evokuje miesto niekde naľavo od Bush of Ghost dua Byrne/Eno.“

Vďaka Electronic Beats bude bratislavské publikum jedným z prvých, ktoré zažije toto originálne duo na vlastné uši a oči veľmi pravdepodobne ešte predtým, ako sa stane globálne žiadanou hviezdou.

EB 2013 band

Festival Telekom Electronic Beats sa bude v Bratislave konať 11. apríla v priestoroch industriálnej Refinery Gallery, ktorej novozrekonštruovaná časť poskytne návštevníkom festivalu ešte väčšie pohodlie a príjemný zážitok nielen z koncertov, ale aj sprievodných aktivít počas večera.

Lístky na festival Electronic Beats v Bratislave je možné zakúpiť prostredníctvomPredpredaj.sk za 14 eur, v deň festivalu priamo na mieste budú v prípade dostupnosti lístky v cene 18 eur.

Lístky je možné pohodlne zakúpiť aj cez mobilné aplikácie: Electronic Beats Video App a Radio App, ktoré su voľne stiahnuteľné pre iOS a Android. Okrem toho v nich nájdete aj najlepšie momenty z minuloročnej série festivalov, ozdobených takými menami ako Woodkid, Giorgio Moroder, Disclosure, Efterklang či Nôze.

Electronic Beats (EB) je medzinárodný hudobný program vytvorený spoločnosťou Telekom. Všetky jeho aktivity zdieľajú spoločný virtuálny domov na adrese electronicbeats.net, kde najnovšie informácie o hudobníkoch a podujatiach striedajú reportáže na témy ako cestovanie, umenie, dizajn či fashion. Portál, venovaný dianiu okolo progresívnej hudby, obsahuje aj EB Radio, ktoré vysiela nepretržite 24 hodín, a EB Video. Obe sú zároveň podporované vlastnými mobilnými aplikáciami pre iOS a Android. Electronicbeats.net ponúka tiež Electronic Beats TV, náš Youtube kanál, ktorý obsahuje kompletné video materiály vrátane živých vystúpení z EB festivalov, ako aj rozhovory a fíčre z magazínu Slices. Mediálne portfólio uzatvára zberateľský produkt mnohokrát oceňovaného tlačeného EB magazínu, ktorý vychádza štvrťročne vo vybranej distribúcii.

Pre viac informácií navštívte www.electronicbeats.net

EB_Plakat_Bratislava_Online_940px

Zdroj: Pendant s.r.o.