Four Tet a Daphni budú headlinermi bratislavského festivalu Telekom Electronic Beats!

Telekom Electronic Beats oznamuje dlhoočakávaný line-up nadchádzajúceho festivalu, ktorý sa v rámci jarnej série bude okrem Varšavy, Prahy a Kolína nad Rýnom konať aj v Bratislave, 11. apríla 2014 v industriálnych priestoroch Refinery Gallery, v areáli Slovnaftu.

Ako headliner vystúpi britský Four Tet. Program doplnia kanadský projekt Daphni, I Break Horses zo Švédska, domáci Jimmy Pé a dosiaľ starostlivo utajovaný špeciálny hosť.

Four Tet

Headlinerom večera bude Londýnčan Kieran Hebden, známejší ako Four Tet, ktorý začínal s post-rockom vo vlastnej kapele Fridge. Počiatky jeho sólovej produkcie sú ovplyvnené technom, folkom, experimentálnym jazzom a hip hopom. Jeho láska k UK Garage, grimeu a house music ho priviedla k tvorbe tanečnej elektroniky.

Four tet

Okrem množstva iných, remixoval Aphex Twina, Radiohead, Bonobo, Manic Street Preachers, Bloc Party, Foals, Kings of Convenience či The XX. Jeho ostatnými spoluprácami sú kolaborácie s Jamiem XX, Burialom alebo Thomom Yorkom z Radiohead a Atoms for Peace. Nedávno vydal svoj siedmy album Beautiful Rewind.

Daphni

Ďalším dôležitým vystúpením festivalového programu bude DJ set projektu Daphni. Mnohí budú možno prekvapení po zistení, že za týmto pseudonymom sa skrýva v Británii žijúci Kanaďan Dan Snaith, známejší ako Caribou, v minulosti Manitoba.

daphni

Podobne ako si jeho krajan Amon Tobin vytvoril alter ego Two Fingers pre svoju tanečnejšiu produkciu, tak aj Caribou zvolil novú identitu Daphni, pre svoje klubovo orientované tracky so zvukom súčasnej house music.

I Break Horses

A neboli by to Electronic Beats, keby nepriniesli aj jednu potenciálnu budúcu globálnu hviezdu. Tentokrát bude túto úlohu plniť švédske indie-popové duo I Break Horses, ktorí sa okrem iných úspechov môžu pochváliť aj pozíciou predskokanov na turné islandských velikánov Sigur Rós či Francúzov M83.

ibreakhorses_img_2332

Ich aktuálny album Chiaroscuro vyšiel len pred dvomi týždňami na značke Bella Union a zaznamenal pomerne slušnú reakciu hudobných kritikov.

Jimmy Pé

Lokálnym zástupcom v programe bude slovenský producent a dídžej Jimmy Pé, ktorý sám seba označuje ako kreatívneho prieskumníka zlomených beatov.

Jimmy-4

Aktuálne žne úspechy na poli domácej hudobnej kritiky s kompiláciou Beat Garden 3, ktorú vydal spolu so svojim súputnikom GLGN v spoločnom vydavateľstve Gergaz. Na festivale Electronic Beats zastane dôležitú úlohu dídžeja, ktorý bude prepájať jednotlivé vystúpenia večera.

Špeciálny hosť

Okrem uvedených zostáva v programe miesto pre špeciálneho hosťa, ktorého meno zostáva nateraz utajené a organizátori si tak nechávajú priestor pre ďalší moment prekvapenia.

Vstupenky

Lístky budú v predpredaji dostupné od 10. februára prostredníctvom Predpredaj.sk za 14 eur, v deň festivalu priamo na mieste bude možné zakúpiť lístky v sume 18 eur. Zákazníci Telekomu môžu využiť výhody vernostného programu Telekom Benefit a zakúpiť si limitovaný počet lístkov za zvýhodnenú cenu 10 eur.

Praha a Varšava

Okrem bratislavského festivalu bude možné cez Telekom Benefit zakúpiť od dnešného dňa aj obmedzený počet lístkov na pražský Electronic Beats Festival, ktorý už je oficiálne vypredaný a na Electronic Beats Festival vo Varšave, ktorého predaj začne po ohlásení line up-u v priebehu februára.

Electronic Beats Apps

Lístky je možné pohodlne zakúpiť aj cez mobilné aplikácie: Electronic Beats Video App a Radio App, ktoré su voľne stiahnuteľné pre iOS a Android. Okrem toho v nich nájdete aj najlepšie momenty z minuloročnej série festivalov, ozdobených takými menami ako Woodkid, Giorgio Moroder, Disclosure, Efterklang či Nôze.

Refinery Gallery

Festival sa bude konať v priestoroch industriálnej Refinery Gallery, ktorá má vďaka svojej polohe a priestorovému rozloženiu jedinečnú atmosféru. Novootvorená zrekonštruovaná časť poskytne návštevníkom festivalu ešte väčšie pohodlie a príjemný zážitok nielen z koncertov, ale aj sprievodných aktivít počas večera.

Zdroj: Pendant s.r.o.