Španiel Henry Saiz zahraje prvý raz v Českej republike v Roxy!

V uplynulých týdnech jsme vás informovali o největším warm upu k letošnímu festivalu Svojšice, který proběhne v pátek 9.5. v klubu Roxy a na kterém se představí Němec Marc Romboy, Španěl Henry Saiz, Toky, Lucca, Luke Sun, Džejár aka Roger Venzent a Adam Jensem. Již zmiňovaný Henry Saiz se v rámci tohoto eventu představí v ČR vůbec poprvé. Pojďme si ho blíže představit!

Henryho osobitá produkce je odrazem jeho hlubokého vztahu k umění jako takovému. Kariéru producenta odstartoval v roce 2006, kdy jeho první releasy na předních undergroundových španělských labelech spatřily světlo světa. Rodák z Madridu svým zvukem oslnil i britská vydavatelství, mezi které patří například Renaissance, Global Underground nebo Bedrock a byl supportován takovými jmény jako je Pete Tong nebo John Digweed.

V roce 2008 odstartoval tento sympatický chlapík svůj vlastní label Natura Sonoris, který se stává o tři toky později nejlepším labelem roku 2011 dle Deejay Magazine. Od založení tohoto labelu do současnosti na něm můžete nalézt tracky od producentů jako je Dosem, Dominik Eulberg, Alexander Kowalski, Edu Imbernon nebo Uner a nutno podotknout, že se právem řadí mezi přední světová vydavatelství.

Dalším velkým úspěchem Henriho Saize byl skvělý remix na track Lamur, za jehož originálem stojí producent Guy J. Tento remix si velmi obíbil legendární Pete Tong a stal se Essential New Tune na britském Radiu 1.

Za zmínku rozhodně stojí i mixovaná kompilace pro prestižní Balance series, která v roce 2011 sklidila nespočet pozitivních reakcí kolegů z branže a samotných party people.

Silný vztah k hudbě, ať už k té současné nebo starší, respekt k umělcům na poli hudebním, architektonickém nebo designovém a Henryho aktivity spojené se zajímavými projekty uměleckého charakteru – to jsou aspekty, které přenáší včetně svých pocitů do jeho vlastní tvorby. Ta se stylově pohybuje na pomezí melodického hypnotického housu, analog techna a retro-futuristického popu. Dlouho očekávané album ‘Reality is for those who are not strong enough to confront their dreams” vyšlo minulý rok na již zmiňovaném labelu Natura Sonoris a Henry se s ním dokonce vydal na celosvětové turné.

Jsme velice rádi, že tohoto osobitého producenta vám můžeme 9.5. představit premiérově také v České republice v rámci oficiálního warm upu k festivalu Svojšice 2014.

Kompletní informace naleznete na www.svojsice.czhttps://www.facebook.com/events/659913104070636/

Kompletní informace o 14. ročníku festivalu Svojšice naleznete na www.svojsice.cz a nebo na facebookové fan pagi https://cs-cz.facebook.com/svojsice.

Open Air Festival Svojšice 2014
Pátek 20.6. & Sobota 21.6.2014   Areál  Svojšice u Pardubic
Předprodej vstupenek v síti Ticketportal nebo online zde: https://www.ticketportal.cz/event.aspx?id=132247

4 hudební scény -Techno, DnB, Hardstyle, Hardcore, House, Dubstep, Hardtechno//Worskhopy, camping, dj semináře, koupání, sportovní aktivity, nové stanové městečko, denní program, dva kryté floory, levná kalba po celý víkend, cenové zvýhodnění pro mládež, afterparty, kyvadlová doprava z Pardubic.

svojsice_warmup_9

Zdroj: Svojšice