Sopranistka Eva Šušková vydáva očakávanú novinku secret VOICE electric!

Jedna z najvýraznejších slovenských sopranistiek – Eva Šušková patrí k mimoriadnym zjavom našej hudobnej scény. Rešpektovaná na poli klasickej hudby, odhodlaná experimentovať v rámci tej alternatívnej. Čerstvá držiteľka ceny Radio_Head Awards za najlepší album v kategórii Klasická hudba (album secret VOICE) práve vydáva očakávanú novinku secret VOICE electric. Album s výnimočne intenzívnou dramaturgiou pokrstí 23. mája o 18.00 hod. v bratislavskom Pálffyho paláci na Zámockej ulici. Nahrávka vychádza vo vydavateľstve Real Music House.

V druhom nosiči s autorskou pečiatkou secret VOICE prichádza autorka s ideou odkrývať „tajomstvá“ ľudského hlasu v spojení s elektronikou, prípadne v kombinácii akustického nástroja, hlasu a elektronického (magnetofónového) záznamu, ktorá sa v čoraz vyššej miere využíva i v klasickej hudbe. Šušková na novinke siaha aj po dielach skomponovaných v Experimentálnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave. Tie doteraz neboli nahraté. Väčšiu časť CD secret VOICE electric však tvoria skladby, ktoré skladatelia umelkyni skomponovali “na mieru“.

Kubička, Szeghy, Matej, Burlas, Király, Tóth, Urban_Hudák, Fujak. Úctyhodný zoznam dôležitých mien slovenskej klasickej a experimentálnej hudby vytvára symbiózu so Šuškovej dramaturgickým zámerom. Priblížiť slovenskú experimentálnu hudbu prostredníctvom autorských kompozícii rozličných skladateľských generácii. CD secret VOICE electric tak prináša kompaktnú dramaturgiu, novú slovenskú hudbu a netradičný pohľad na interpretačné umenie klasickej speváčky. Samostatným umeleckým dielom je aj booklet albumu od uznávanej slovenskej výtvarníčky Doroty Sadovskej. „Vďaka mojim posledným albumom mám pocit, že som konečne slobodným umelcom. Teraz to už naozaj začínam byť ja, hľadajúca a určite aj omylná, ale sama za seba,“ dodáva k intenzívnemu umeleckému obdobiu samotná Eva Šušková.

Eva Šušková - secret VOICE electric - Obal albumu

Slovenská sopranistka patrí k absolútnej špičke slovenskej vokálnej interpretácie. Umelecká hodnota jej najnovšieho albumu secret Voice electric je vzhľadom na autorkin životopis a doterajšie aktivity najmä v oblasti uvádzania a propagácie slovenskej hudby nespochybniteľná. CD čerstvej držiteľky ceny Radio_Head Award vychádza vo vydavateľstve Real Music House. Vydanie albumu Eva Šušková – secret Voice electric podporili Ministerstvo kultúry SR, Hudobný fond, BSK a Slovenský ochranný zväz autorský (SOZA).

Ďalšie informácie o Eva Šušková – secret VOICE electric:
https://www.realmusichousestore.com/index.php?route=product/product&product_id=87

Zdroj: Real Music House