Nový album Adrieny Bartošovej „Mimo priestor a čas“ uviedol netradične do života Robo Roth!

Slovenská výnimočná hudobníčka, speváčka a autorka ADRIENA BARTOŠOVÁ predstavila v pondelok 6.6.2016 vo Véčku v Bratislave naživo svoj nový album „MIMO PRIESTOR A ČAS“. Za účasti takmer všetkých muzikantov, ktorí sa na novom albume podieľali zaznela väčšina skladieb z nového albumu, ale aj Adrienine „klasiky“.

„Je veľmi ťažké sústrediť všetkých skvelých muzikantov, ktorí hrali na mojom novom albume. Sú veľmi vyťažení, ale nakoniec sa podarilo väčšinu z nich dostať v rovnakom čase na rovnaké miesto,“ povedala o obsadení kapely Adriena.

Na pódiu ju sprevádzali: Juraj Griglák (basa), Igor „Ajdži“ Sabo (bicie), Pavol Bereza (gitara) a hostia Jozef Lupták (violončelo), Boris Lenko (akordeón) a Ľubo Šramek (klavír). Na pódiu sa v jednej skladbe objavila aj jej dcéra Andrea Bučková.

rotrova_krst_2016

„Dnes to bolo poriadne náročné a hektické. Ráno som sedela ako oponent na  štátniciach a popludní sa to všetko ešte skomplikovalo zdravotnými problémami jedného z muzikantov. Zháňali sme lekárov. Všetko nakoniec dobre dopadlo, ale museli sme aj trochu improvizovať. A vtedy som si spomenula, že máme s Andrejkou nacvičenú spoločnú skladbu. Zvládla to výborne, aj keď sa to dozvedela asi tri minúty pred koncertom,“objasnila speváčka.

O príjemné prekvapenie sa na koncerte postaral herec Robo Roth, ktorý uviedol album do života netradičným spôsobom. Napísal pre Adrienu nedokončenú skladbu, ktorú jej venoval na dokončenie pre budúce projekty.

Adriena nechcela tradičný krst, ale aby som album nejak uviedol do života. Ja tiež nemám rád, že sa cédečká, alebo knihy znehodnocujú a polievajú. Preto sa mi tento spôsob zapáčil. S Adrienou máme k sebe blízky vzťah. Ona ku mne cez divadlo, ja k nej cez jej hudbu. V noci mi napadlo, že ho uvediem vlastnou skladbou. Netušil som, že po mojej pripravenej polovici sa ku mne pridajú muzikanti a že budem naživo improvizovať. Ale bola to paráda zahrať si s takými muzikantmi,“ povedal Robo

Špeciálnu gratuláciu k albumu si pripravil aj Adrienin manžel Štefan Bučko. Počas programu predniesol kúsok zo svojej básnickej tvorby.

“Som veľmi rada, že dnes prišlo veľa ľudí, ktorí vytvorili fantastickú atmosféru. Ďakujem všetkým, ktorí prišli, aj tým, ktorí sa podieľali na albume a jeho prezentácii. Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí pomohli albumu na svet a aj Robovi Rothovi, ktorý ho tak krásne do sveta uviedol,” povedala priamo po koncerte  Adriena Bartošová.

Najbližšie koncerty :
27.6.2016 o 19.00
Adriena Bartošová & Friends
Pálffyho palác, Zámocká ul., Bratislava
(Koncert preložený z 10.6.2016)

Aktualizované info na: www.adriena.sk

Zdroj: pro:messa