Adriena Bartošová vydáva nové CD „Mimo priestor a čas“

Slovenská výnimočná hudobníčka, speváčka a autorka ADRIENA BARTOŠOVÁ prichádza v týchto dňoch s novým albumom „MIMO PRIESTOR A ČAS“. V jej novom projekte sú navrstvené nálady, ktoré človek zažíva a prežíva, či si ich uvedomuje, alebo nie. Na albume ich Adriena tlmočí hudbou so slovami, aj bez nich. Bohaté melodické nápady, pestré rytmy a baladickú atmosféru dopĺňa ľahký nádych swingu.

Autorka hudby Adriena Bartošová pri tvorbe vychádzala z vážnej hudby, ktorú obohatilo množstvo farebných etno prvkov, najmä zo slovanských motívov. Spolupráca s hudobnými virtuózmi z oblasti vážnej hudby a aj so stálymi a osvedčenými spolupracovníkmi sľubuje veľmi zaujímavú, netradičnú a kvalitnú hudbu.

„Do nového projektu s názvom Mimo priestor a čas som vybrala nielen skladby z posledného obdobia, ale aj staršie piesne. Hlavným motívom, ktorý spája jednotlivé skladby je téma – Súvislosti. To je aj názov suity, ktorú som premérovo prezentovala v septembri 2015 na samostatnom recitáli v Ríme. Jej jednotlivé časti tvoria asi polovicu hudby celého projektu. Na nahrávkach som spolupracovala s mojimi dlhoročnými priateľmi, kolegami a vynikajúcimi hudobníkmi Jurajom Burianom, Jurajom Griglákom a perkusionistom Igorom Sabom. Túto základnú zostavu dopĺňajú ako hostia špičkoví inštrumentalisti: violončelista Jozef Lupták, akordeonista Boris Lenko a klavírista Ľuboš Šramek. Na aranžmánoch väčšiny skladieb sa spolupodieľal zvukový majster Igor Baar. Veľmi sa teším, že už je album na svete a že podobne, ako nám, urobí radosť aj ostatným,“ predstavila svoj nový album Adriena Bartošová.

 adriena-bartosova

Verejná prezentácia albumu spojená s jeho slávnostným uvedením do života je naplánovaná na 6.júna 2016 o 19.00. Adriena ho predstaví naživo v hudobno-poetickom  programe v bratislavskom Véčku aj so spomínamými hudobnými kolegami. Večer spestrí poézia v jedinečnom prednese člena činohry SND Štefana Bučka.

Najbližšie koncerty :

30.5. 2016 o 20.00
Juraj Burian Trio + Adriena Bartošová
Kafé Scherz, Bratislava

 31.5. 2016 o 19.00
Adriena Bartošová & Friends
Reštaurácia a galéria AXA , Topoľčany

6.6.2016 o 19.00
Premiérový koncert s uvedením nového
CD Mimo priestor a čas
Véčko, Bratislava

10.6.2016 o 19.00
Adriena Bartošová & Friends
Pálffyho palác, Zámocká ul., Bratislava

Aktualizované info na: www.adriena.sk

Zdroj: Pro:messa