Sony Xperia Snowboardfest 2013: Novinkou aj snowboardová škôlka s legendami!

Termín najväčšej snowboardovej akcie roka Sony Xperia Snowboardfest 2013 sa nezadržateľne blíži a organizátori lákajú návštevníkov jednou novinkou za druhou! V štartovom poli už figuruje vyše 40 jazdcov z 8 krajín sveta.

Po rozšírení programu z jedného na dva dni (15.-16. februára) pripravili po prvý raz v histórii podujatia aj čosi pre snowboardový dorast. Počas akcie sa totiž otvorí snowboardová škôlka pre deti vo veku od 3 do 10 rokov, v ktorej budú robiť inštruktorov skutočné esá – sľúbila sa napríklad profesionálna pretekárka Baša Števulová, ďalej Juraj Boda s certifikátmi výučby snowboardingu v USA či jeden z priekopníkov tohto športu na Slovensku Martin“Kraiky“ Petras.

Škôlka bude otvorená v sobotu 16. februára od 9. do 14. hodiny, pre deti je zadarmo. Bezplatne dostanú k dispozícii aj dosky s viazaním a topánky. Jediné, čo by mali zabezpečiť rodičia, je prilba, teplé oblečenie a vyplnenie registrácie na stránke www.snowboardfest.sk/youngstars, keďže kapacita je limitovaná.

Program na Štrbskom Plese potrvá až dva dni – v piatok 15. februára predvedú jazdci tréningový Warm Up – zahrievacie kolo, akúsi ochutnávku ich umenia, ale chýbať nebude ani množstvo súťaží pre divákov, bar aj hudba. Na druhý deň – v sobotu 16. februára – už je na programe samotná súťaž v skoku Big Air, zaradená ako jediná na Slovensku aj do medzinárodného seriálu World Snowboard Tour.

Sony Xperia Snowboardfest 2013 je v seriáli World Snowboard Tour (www.worldsnowboardtour.com) zaradený medzi štvorhviezdičkové eventy, čo je záruka medzinárodnej kvality a svetovej úrovne. V 50-člennom štartovom poli budú skvelí snowboardisti z viacerých krajín sveta, prémie sú vo výške 10 000 amerických dolárov (USD).

Slovenským želiezkom v ohni by mal byť Matej Matys, ktorý sa už prebojoval do širšej európskej špičky a na Štrbskom Plese bude obhajovať 6. miesto z vlaňajška.

Zdroj: Boardcore Agency SK s.r.o.