Smrti sa báť netreba, hovorí posledné bábkové predstavenie na Letodivoch 2022

Štvrtú letnú sezónu Bratislavského bábkového divadla uzavrie hosťujúce pražské divadlo Loutky bez hranic.

Bratislavské bábkové divadlo úspešne uzatvára svoju letnú sezónu Letodivy 2022, počas ktorej aj toto leto prinášalo divákom bábkové predstavenia každý prázdninový štvrtok podvečer v chládku záhrady v centre Bratislavy.

Na 4. ročníku Letodivov uviedlo divadlo štyri vlastné tituly, privítalo jedného slovenského a prvýkrát vhistórii aj dvoch zahraničných hostí – pražské Divadlo b a divadlo Loutky bez hranic.

Práve hosť Loutky bez hranic a ich oceňované predstavenie Příběhy malé Lupitiny González uzavrú tento ročník Letodivov už vo štvrtok 18. augusta.

Počas veselej bábkovej výpravy do Mexika nazrú diváci do rodiny malej Lupitiny González, kde sapráve začína Día de los Muertos, mexický sviatok Dňa mŕtvych. Tamojšia oslava Dušičiek je všakfarebná a veselá. Bude sa tancovať, spievať a rozprávať, pretože smrti sa báť netreba a je prirodzenousúčasťou nášho života.

V hlavnej úlohe sa predstaví známa bábkoherečka Dora Bouzková, ktorá pripravila aj námet, réžiu a hudbu. Jej predstavenie získalo napríklad cenu poroty a cenu divákov na festivale Puppet is a Human too 2021, cenu za najlepšie predstavenie pre deti a za najlepší herecký výkon na Festival of Puppetry Art 2018 aj zvláštnu cenu poroty na festivale Skupova Plzeň 2016.

Příběhy malé Lupitiny González sa predstavia už vo štvrtok 18. augusta o 18.00. Predstavenie sa z technických dôvodov odohrá v sále Radošinského naivného divadla na Záhradníckej 95, kde Bratislavské bábkové divadlo funguje počas rekonštrukcie svojej budovy.

Lístky sú dostupné v predpredaji na internetových stránkach Bratislavského bábkového divadla.

Zdroj: TS