Smrť, znovuzrodenie a ďalšia smrť – Čo je s Christmas?

Nahrali duet s Pepom Vojtekom z Kabátu, album im krstil Maťo Ďurinda, spolupracovali s hudobníkmi z TEAMu, či Slobodnej Európy a vystupovali na hlavných pódiách Topfestu – to všetko dokázali len za 3 roky od svojho vzniku!

Napriek tomu na jeseň minulého roku ohlásili svoj koniec a zaradili sa tak medzi ďalšie nádejné kapely, ktoré „s horou zhoreli“.

Jedno nemožno kapele Christmas odoprieť – rockerov s takým apetítom na Slovensku už nemáme, alebo je ich málo. Síce by ste ich asi nechceli mať vo svojom dome, no vyskytnúť sa v ich blízkosti na akcií bolo vždy zážitkom.

Jacky-hlasčeskoslovenska-tímpepa

Už na Vianoce minulého roku to s koncom kapely nevydržali gitarista Rikki a frontman Jacky, známy aj z finálových kôl Hlasu Československa. Netradične nahrali skladbu Tomáša Klusa „Panu Bohu do oken“, pretextovali ju do slovenčiny a „vytmavili“ to slovenským politikom.

Pred pár mesiacmi sa obaja tiež zapojili do natáčania „Happy“ pre Banskú Bystricu. Išlo o jediné video Happy, ktoré bolo aj prespievané a to práve Jackym. Rikki o poznanie horšie vo videu aspoň tancuje.

V posledných mesiacoch sa na internete začali objavovať rôzne dohady, ako to vlastne s tým koncom Christmas mysleli, a po pol roku sa zdá, že si to skôr rozmysleli. V pozmenenej zostave nabrali silu, odohrali niekoľko klubových koncertov a sú späť aj s novou skladbou „Starý dobrý priateľu“. Tú môžete nájsť napríklad aj na ich Facebook-u už dnes večer. (www.facebook.com/christmasrnr)

Viac o kapele na ich oficiálnom webe: https://bandchristmas.com/

Zdroj: Christmas