Smola a Hrušky pozýva na Best On tour a dokument Tourbus Daemon.

Kapela Smola a Hrušky si na posledné mesiace v roku naložila viac ako dosť a vyráža na svoje doteraz najväčšie česko-slovenské turné pod názvom BEST ON TOUR 2014.

Fanúšikovia sa majú na čo tešiť a stať sa súčasťou toho najlepšieho, čo môže momentálne kapela ponúknuť. Po skladbách Čierny Biely s hosťami kapelou Gulo Čar a raperom Supom z kapely Moja reč a akustickej novinky Hruška, kapela pripravuje pre svojich fanúšikov vydanie nového albumu najväčších hitov za ostatných 17 rokov.

smola_a_hrusky_promo2014 (1)

Ako prvé chce kapela svojím fanúšikom ponúknuť k voľnému vzhliadnutiu autentický dokumentárny film Tourbus Daemon, ktorý podáva necenzurovaný pohľad do zákulisia určitého úseku života kapely a vznikol počas turné s populárnou českou kapelu UDG, v réžii talentovaného umelca Enrika Bistiku, ktorý spolupracuje s poprednými umelcami hudobnej scény a získal niekoľko významných ocenení v rámci svojej filmárskej tvorby a v neposlednom rade nový merchandise kapely, o ktorý bude dostupný počas celého turné aj na samostatných koncertoch alebo na shop.rukahore.sk/smolaahrusky

Kapela sa poctivo pripravuje na turné a chystá pre svojich fanúšikov energickú show s tými najväčšími hitmi, ale aj nehranými skladbami, ktoré bežne nemôžu dostať priestor. Pre čoraz viac žiadanejšie koncertovanie u susedov sa kapela spojila so skvelou a populárnou českou kapelou Fast Food Orchestra, s ktorou odohrá českú časť turné a na vybraných koncertoch vystúpi spolu s ďalším unikátnym hosťom a to izraelskou kapelou Los Caparos. Na slovenských koncertoch už tradičné dáva kapela priestor mladým talentovaným skupinám a na poslednom domácom koncerte by rada pokrstila aj svoj nový album najväčších hitov BEST ON a zároveň oslávila svoj tisíci odohraný koncert.

Kapela Smola a Hrušky vznikla roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte 5 albumov Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008), živák Lajfka (2010) a Palec hore (2012). Okrem toho vydala DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010). Medzi najznámejšie skladby skupiny patria Honey Honey, Fajčiť treba, Čierny Biely, Televízne noviny, Lovesong, Tangá, Analog Digital, Na čom záleží, Pridaj si ma, Matura, Som na*ebaný, Hit či Svokra.

Fanúšikovia môžu všetko dianie okolo tour a nového albumu sledovať na oficiálnych profiloch youtube.com/smolaahrusky, facebook.com/smolaahruskyinstagram.com/smolaahrusky

V Prešove zaháji Smola a Hrušky svojim koncertom 17. októbra koncertný projekt Harley-Live. Svoje vystúpenie odohrá v Road Cafe, ktorá je súčasťou Harley-Davidson Prešov. Spišskonovoveská kapela je tak úplne prvou kapelou, ktorá vystúpi v rámci tohto exkluzívneho projektu. Jeho cieľom je ponúknuť fanúšikom legendárnych harlejov a dobrej hudby koncerty kapiel, ktoré sú práve na turné, či komorné koncerty spojené s meet&greet a krsty nových albumov.

termíny a predpredaj vstupeniek: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=20030

14.10. Bratislava – Unique club
17.10. Prešov – Road Cafe Harley Davidson
18.10. Košice – Collosseum
22.10. Banská Bystrica – V club
24.10. Námestovo – Barón pub
25.10. Prievidza – Element music club
05.11. (CZ) Jindřichuv Hradec – Lucky Perry
06.11. (CZ) České Budějovice -Café Slavia
07.11. (CZ) Plzeň – Pod Lampou
12.11. (CZ) Brno – Eleven club
13.11. (CZ) Praha – Roxy
14.11. (CZ) Liberec – Bunkr
15.11. (CZ) Jaroměř – Bastion 35
28.11. Poprad – Fun House
29.11. Žilina – Rock N Rolla bar & grill
05.12. Brezno – Bombura klub
06.12. Trenčín – Lúč klub
12.12. Nitra – Music a cafe
13.12. Martin – Lounge bar
27.12. Spišská Nová Ves – Liquid Night club (Družba Tarča)

sah_bestontour2014_poster_final_czsk

 

Zdroj: Martin Hlavatý, manažér Smola a Hrušky
Foto: Katarína Orešanská