Slovenský spevák Matej SMUTNÝ vydáva prvú skladbu v rodnom jazyku s názvom ZÁZRAK

„Zázraky sa dejú, treba si ich len všímať!,“ hovorí spevák a multiinštrumentalista Matej Smutný k jeho prvej slovenskej skladbe Zázrak.

Matej Smutný, ktorý sa v roku 2020 rozhodol vydať cestou brit-popu, dnes vydáva skladbu výlučne pre slovenské publikum. Ide o jeho vôbec prvý singel v rodnom jazyku. Matej má na konte niekoľko singlov, ktoré za posledné tri roky zožali úspech nielen na Slovensku a v Českej Republike ale aj v Nemecku, Taliansku, Španielsku či USA. Na jeseň roku 2023 absolvoval spolu so svojou kapelou The Psycho Lovers ich prvé, no veľmi úspešné anglické turné.

Jeho najnovší hudobný počin Zázrak vznikal pod taktovkou známeho slovenského producenta Mateja Turcera. Na hudobnej časti sa okrem Mateja priamo podieľal aj hudobník Juraj Oravec a pri textovej zložke zohral dôležitú rolu básnik a textár Vlado Krausz, ktorý má na svojom konte desiatky slovenských hitov. Na nahrávke tiež počuť speváčky Lenku Ratulovskú, Vivien Čonkovú, Paulínu Číkovú a Adelu Gazdíkovú.

„Zázraky sa dejú dennodenne, my sme však až príliš nevšímaví. Niekedy sa stačí len zadívať do bežných každodenných maličkostí a prežiť ich trošku intenzívnejšie. Vtedy prídeme na to, že zázrakom je život samotný. Mne k pochopeniu tak jednoduchej veci muselo pomôcť narodenie môjho syna. Práve o ňom je skladba Zázrak,“ vyjadril sa spevák k novinke.

Matej na anglickú tvorbu nezanevrel, v tomto roku dokonca plánuje vyprodukovať ďalší album v anglickom jazyku. „O pár dní sa spolu so svojou rodinou sťahujem do Švédska a budem tam mať dostatok času na to, aby som sa zatvoril do svojho štúdia a pracoval na novom albume.“

Lyric video Zázrak na YT: https://www.youtube.com/watch?v=blypk-KHWDE
Link na digitálne platformy: https://MatejSmutny.lnk.to/Zazrak

Zdroj: TS