Slovenskú verziu svetoznámej vianočnej piesne Let It Snow si zamilujete!

Slovenská speváčka a skladateľka Janais predstavuje túto jeseň jednu hudobnú lahôdku za druhou. Po duete Blízko s Petrom Bažíkom a francúzskej balade Dans ma tête prináša vydarenú slovenskú coververziu obľúbenej vianočnej piesne Let It Snow.

Nech sneží ako odpoveď na úspech albumu Vianočná Janais

Speváčka Janais usilovne pracuje na jednej hudobnej novinke za druhou. Vydanie nového singla ohlásila na jar 2017. Fanúšikom, však prisľúbila, že dovtedy sa dočkajú viacerých hudobných prekvapení z jej dielne. Svoj sľub plní –  vypúšťa do éteru menšie i väčšie hudobné projekty, a hlási sa tak o slovo výraznejšie než kedykoľvek pred tým.

Najnovším hudobným počinom sympatickej skladateľky je slovenská adaptácia jednej z najslávnejších amerických skladieb Let It Snow. Pieseň prespievalo mnoho svetoznámych umelcov, no najznámejšou adaptáciou je prvá verzia z roku 1959 naspievaná Deanom  Martinom, ktorá inšpirovala aj speváčku Janais. Pieseň dostala v jej podaní názov Nech sneží a objavila sa na albume Vianočná Janais, ktorý vyšiel koncom minulého roka. Album sa stretol s veľkým úspechom a za predaj si dokonca vyslúžil Zlatú platňu.  „Od prvého momentu ako sme uverejnili ukážky z albumu sme dostávali samé krásne odozvy a ja sa veľmi teším, že bol fanúšikmi tak vrelo prijatý. Okrem tradičných slovenských kolied a troch autorských skladieb, sú na ňom aj moje najobľúbenejšie francúzske a anglické vianočné piesne, takže je to pestrý album. A možno práve preto zaujal,“ hovorí Janais o príjemnom prekvapení, o ktoré sa jej postaral úspech albumu.

Ako dodáva, pieseň Nech sneží zožala toľko pozitívnych reakcií, až sa napokon rozhodla dať jej aj vizuál v podobe videoklipu. Ten predstavuje práve v týchto dňoch. Réžie a kamery sa ujal Jakub Šteinecker, ktorý je v posledných rokoch dvorným režisérom Janais a jej kapely. „Musím povedať, že s Jakubom sme sa doslova našli. Máme úplne rovnaké umelecké cítenie. Je to výnimočný talent a jeho prácu máme veľmi radi. Vždy, keď chceme k piesni videoklip s nenútenou autentickou atmosférou, Jakub je našou jasnou voľbou,“ prezrádza Janais a vysvetľuje, že najnovším videoklipom k piesni Nech sneží chceli s Jakubom navodiť príjemnú „obývačkovú atmosféru“, ktorá k Vianociam neodmysliteľne patrí. „Verím, že sa video fanúšikom bude páčiť, rovnako ako si obľúbili pesničku Nech sneží a snáď so sebou prinesie aj prvý sneh.“ :)

janais_nechsnezi2_autor-foto-jakub-steinecker

Nech sneží naživo na Vianočnom koncerte s hosťami Petrom Bažíkom a Anabelou Mollovou

Úspech albumu Vianočná Janais so sebou priniesol aj veľký záujem o speváčkine vianočné koncerty. „Vianočné koncerty sú pre mňa vždy veľkou zmenou z môjho tradičného repertoáru na ten pokojný vianočný a veľmi sa na to každý rok teším. Atmosféra na námestiach a v kostoloch je neopísateľne čarovná, vychutnávam si každú pieseň, každú minútku. Je to najmä o posolstve lásky a pokoja, ktoré takto cez piesne ľuďom prinášame.“  Záujem o speváčkine vianočné koncerty neustále stúpa, z čoho má obrovskú radosť. Tento rok sa preto rozhodla usporiadať

špeciálny veľký vianočný koncert v bratislavskom kostole Klarisky. Ten sa uskutoční v stredu 14. decembra a pozvanie naň prijali hudobní hostia Peter Bažík a Anabela Mollová. Spoločne s Petrom Bažíkom si Janais zaspieva nový duet BLÍZKO, a obaja – Peter aj Anabela dostanú priestor aby zaspievali aj vlastné piesne. „Anabela je skvelá speváčka a sólistka BL-Gospel. Jej farba hlasu je výnimočná a veľmi sa hodí nielen na soul, ale aj typický americký gospel, ktorý mám veľmi rada. Preto sa veľmi teším, že prijala moje pozvanie. Zaspievame spoločne dve piesne, známy africko-americký spirituál Go tell it on the mountain a zimný duet Biela pieseň, ktorý som v origináli naspievala so Zuzanou Smatanovou. A Peter samozrejme nemôže chýbať. Na našu spoločnú pieseň BLÍZKO máme krásne reakcie, preto som veľmi rada, že si našiel v diári čas a že si ju so mnou príde zaspievať naživo. Všetkých srdečne pozývame!“ dodáva Janais na záver.

small_janais_nechsnezi1_autor-foto-jakub-steinecker

Vstupenky na koncert Vianočná Janais v Klariskách sú v predaji v sieti Ticketportal: www.ticketportal.sk/event.aspx?id=22956

Termíny najbližších koncertov Janais s kapelou:
25.11. Bratislava, Hlavné námestie, 19:00
27.11. Čierna voda, 16:00
1.12. Košice, Výmenníky, 19:00
2.12. Humenné, Nostalgia music pub, 19:00
3.12. Púchov, pešia zóna 14:00
4.12. Levoča, Historická radnica, 17:00
10.12. Karlova Ves, Vianočné trhy v Kameli, 15:00
10.12. Madunice, Jarmok dobrej vôle, 19:30
13.12. Benefičný koncert pre Nadáciu Integra, BA, 19:00
14.12. VIANOČNÁ JANAIS V KLARISKÁCH, 18:00
16.12. Malacky, Vianočné trhy, 19:30
17.12. TV šou Hodina deťom, RTVS, 20:20
18.12. Dubnica nad Váhom, Kaštieľ, 18:00

www.janais.sk
www.facebook.com/Janais.sk
www.instagram.com/janais.sk
www.facebook.com/events/1133818016694686

Zdroj: SOUL FOR SHOW