Slovenská umelkyňa Karin Ann hlavnou témou v poľských médiách.

V konzervatívnej štátnej poľskej televízii vytiahla dúhovú vlajku a verejne podporila LGBT + minoritu.

Slovenská speváčka Karin Ann sa tento týždeň objavila ako hosť v živom vysielaní štátnej poľskej televízie TVP2. V priamom prenose zaspievala jednu zo svojich skladieb – babyboy v akustickej podobe. V závere svojho vystúpenia šokovala, keď z kabelky vytiahla dúhovú zástavu a prihovorila sa tamojšej utláčanej LGBT + komunite, čím okamžite spôsobila rozruch v poľských médiách i na sociálnych sieťach.   

Záznam z jej vystúpenia v TVP2 si môžete pozrieť na tomto linku: Karin Ann Pytanie na Śniadanie 14.07.2021 – YouTube

 “Dnes by som chcela venovať túto skladbu LGBT + minorite tu, v Poľsku. Viem, že to tu nemáte jednoduché. Zaslúžite si byť milovaní a cítiť sa bezpečne. Som s vami, ostanem pri vás a ľúbim vás. Zvládnete to, zostaňte silní ,“ odkázala Karin počas svojho televízneho vystúpenia. Jej podporné gesto, o ktorom poľská televízia vopred netušila, neostalo bez odozvy – vzápätí sa stalo jednou z hlavných tém tohto týždňa v najčítanejších poľských médiách:

www.pudelek.pl/niespotykany-widok-w-pytaniu-na-sniadanie-wokalistka-owinela-sie-na-scenie-teczowa-flaga-6661242106960640a
www.glamour.pl/artykul/karin-ann-kim-jest-piosenkarka-ktora-wyciagnela-teczowa-flage-w-pytaniu-na-sniadanie-210715102755
www.wprost.pl/prime-time/telewizja/10469053/pytanie-na-sniadanie-i-teczowa-flaga-wystep-karin-ann.html
https://noizz.pl/lgbt/weszla-do-studia-tvp-z-flaga-lgbt-uwazam-ze-nie-mozna-siedziec-cicho/txft3kj
https://wyborcza.pl/7,75410,27333236,w-pytaniu-na-sniadanie-owinela-sie-teczowa-flaga-tvp-udaje.html?disableRedirects=true

Karin tiež len prednedávnom vyjadrila podporu poľskému protestu za práva žien “Women’s Strike”.

„Nehovorím o veciach, ktoré by svet robili krajším miestom, kam môžu ľudia utiecť pred realitou. Hovorím o realite takej, aká je, a o tom, ako v nej fungovať a nebyť sám. Toto je realita a deje sa to každý deň. Chcem byť viac ako len speváčka. Je veľmi veľa dôležitých tém, o ktorých treba hovoriť a ja dúfam, že pódium je na to dobrý nástroj. Som rada, že mám možnosť stretnúť sa s poľským publikom a zdieľať s ním moju prácu,”hovorí Karin Ann, ktorá momentálne cestuje po Poľsku  ako predskokanka na turné tamojšej hviezdy Sanah, ktoré sa začalo po viacnásobných presunoch kvôli protipandemickým opatreniam 7. júna 2021 v meste Lublin a skončí sa 28. júla v Krakowe.

19-ročná slovenská speváčka Karin Ann debutovala na hudobnej scéne na jar 2020. Médiá i verejnosť zaujala naliehavými a aktuálnymi posolstvami skladieb, intenzívnou singlovou aktivitou a neprehliadnuteľným originálnym imidžom. 26. mája 2021 vydala debutové EP lonely together. Skladby z jej pera opisujú tabuizované témy ako duševné zdravie, nerovnoprávnosť a utláčanie minorít, i vďaka tomu sa stretla s pozitívnym prijatím a podporou doma i v zahraničí. Vo svojej hudbe upozorňuje na nespravodlivosti moderného sveta, genderovú nevyváženosť, netoleranciu voči sexuálnej orientácii či náboženským otázkam alebo rasovú diskrimináciu.

Najznámejšou skladbou Karin Ann s nosnou témou rovnoprávnosti (nielen pre minoritu LGBT+) je práve singel babyboy. Skladba je metaforou rozhovoru spoločnosti a súčasnej mladej generácie, ktorá odmieta zastaralé spoločenské ideológie a zdôrazňuje, že každý si zaslúži žiť slobodne. Po hudobnej stránke za singlom stojí dvorný producent Yungbluda, Brit Matt Schwartz a slovenský producent Tomi Popovič. Videoklip k skladbe babyboy, ktorý ukazuje známe príklady utláčania a diskriminácie od 20. rokov minulého storočia až do súčasnosti, režíroval mladý slovenský filmár Gregor Valentovič. Získal ocenenie v kategórii Best Music Video na medzinárodných Munich Music Video Awards a taktiež si na svoje konto pripísal cennú nomináciu na Medzinárodnom festivale krátkych filmov VENEZIA SHORTS ITALY, kde bol zaradený do výberu Venezia Shorts Official Selection.

KARIN ANN NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH
WEBSITE | INSTAGRAM | YOUTUBE

Zdroj: SOUL FOR SHOW