Slovenská kvalifikácia na OUTBREAK EUROPE 2015: Domáca tanečná elita si zmeria sily už tento víkend v Bratislave! 

Už po šiestykrát sa na Slovensku stretne v tanečných súbojoch naša domáca tanečná elita. Slovenskí outbreakeri si zmerajú sily v tanečných battloch tento víkend v Bratislave.

Najlepší z nich budú toto leto čeliť konkurencii z radov svetovej breakovej špičky počas Outbreak Europe, ktorý sa tento rok uskutoční v rámci festivalu The Legits Blast 2015 19. – 26. júla v Banskej Bystrici.

Organizátori slovenskej kvalifikácie Outbreak Europe sľubujú výbornú atmosféru, akú priniesli do Bratislavy uznávané   tanečné esá svojimi tanečnými kreáciami a  akrobatickými kúskami aj vlani: https://www.redbull.com/sk/sk/stories/1331653326899/ako-bboys-battlili-o-postup-na-outbreak-europe.

Don Tias – víťaz minulého ročníka v kategórii 1vs1

V sobotu 16. mája ovládnu Bratislavu najväčší taneční majstri, ktorí si prídu zmerať sily v breakových tanečných súbojoch v špeciálnej tanečnej aréne, dočasne postavenej v bratislavskom nákupnom centre CENTRAL. Slovenská kvalifikácia Outbreak Europe bude hostiť už po 6. raz najlepších slovenských tanečníkov, popri nich si však zatancujú aj nadšenci zo zahraničia. „Účelom akcie je v prvom rade kvalifikácia našich domácich tanečníkov na letné finále Outbreak Europe v Banskej Bystrici. Každoročne sa nám ale hlásia a registrujú do battlov v Bratislave aj tanečníci zo zahraničia, takže dávame šancu aj im. Porota ich hodnotí dohromady a navyše vyberá v rámci hodnotenia spomedzi nich všetkých samostatne tých najlepších Slovákov,“ vysvetľuje princíp úspešného podujatia organizátor Miroslav Križan, ktorý je zároveň spoluzakladateľom banskobystrického festivalu The Legits Blast. Ten sa uskutoční 19. – 26. júla a práve na ňom sa vo finále predvedú víťazi spomínanej víkendovej bratislavskej kvalifikácie.  

Návštevníkov slovenskej kvalifikácie Outbreak Europe v nákupnom srdci Bratislavy čaká program, ktorý odštartuje priebežnou registráciou súťažiacich v predpoludňajších hodinách. Od 13.00 hod. čakajú na všetkých hostí prezentačné bboy battle jednotlivcov a dvojíc, z ktorých porota vyberie 16 najlepších, postupujúcich do vyraďovacích tanečných bitiek. Okruh adeptov na víťazstvo sa bude jednotlivými kolami postupne zužovať až po očakávané finále, plné napínavých a dynamických súbojov slovenskej tanečnej elity. Deň plný tanca a hip-hopu uzavrie odovzdávanie ocenení – na záver budú vyhlásení 4 postupujúci v kategórii „1 vs 1“ (jeden proti jednému) na projekt Undisputed, 4 dvojice, ktoré vzídu z kategórie „2 vs 2“ (dvaja proti dvom) na Outbreak Europe a 1 víťaz divokej karty na Red Bull BC One CZ/SK Cypher. Následne si všetci zatancujú na beaty DJa Plasha na afterparty v bratislavskom Stret Klube. Účasť už potvrdili i minuloroční víťazi – víťaz kategórie jednotlivcov Don Tias (STRED Crew/ Zvolen) a najlepšie umiestnená slovenská dvojica Slim Kein a Jendo (STRED Crew/ Zvolen).

O osude súťažiacich rozhodne, ako je už zvykom, trojčlenná porota v medzinárodnom zložení so slovenským zástupcom – MG (Hasta La Muerte Crew – Slovensko), Honza (Pentifull Crew – Česká republika) a svetový šampión Outbreak Europe 2 vs 2 z roku 2013 a 1 vs 1 z roku 2014 Bboy Kleju (Polskee Flavour Crew – Poľsko). Atmosféru vyhypuje speaker Lil Pablo v tandeme so setmi DJa Plasha (Poľsko). Viac informácií o účinkujúcich nájdu fanúšikovia TU: https://goo.gl/W4lLbe

Príďte, a aj vďaka OC CENTRAL a FunFónu – generálnemu partnerovi Outbreak Europe, zažite jedinečnú sobotu v nákupnom srdci Bratislavy: „Srdečne Vás pozývame na Outbreak Europe – Slovenskú kvalifikáciu 2015. Rozhodne si ju nenechajte ujsť, či už sami tancujete alebo sa na kvalitný tanec a tých najlepších tanečníkov len radi pozeráte. 16. mája by v OC CENTRAL nemal chýbať nikto, koho srdce bije pre hip-hop a breaking!“ odkazuje organizátor Outbreak Europe, Miroslav Križan.

Po kvalifikácii v OC CENTRAL nasleduje koncom júla celosvetové finále Outbreaku. Slovensko tak bude počas tohto leta už po šiestykrát hostiť tanečnú elitu zo všetkých kútov sveta! Svoje stage rozloží už tradične v Banskej Bystrici, ktorá je kolískou podujatia. Outbreak Europe bude od tohto ročníka súčasťou The Legits Blast Festivalu, v rámci ktorého sa uskutoční okrem Outbreak Europe viacero zaujímavých projektov, ako napríklad Catch The Flava, Undisputed, 3 x 3 Basket, Red Bull BC One CZ/SK Cypher, The Legits Blast, koncert Rep Your Country a omnoho viac. Stredné Slovensko sa tak stane od 19. do 26. júla na týždeň najvyhľadávanejším miestom všetkých milovníkov hip-hopu, hudby, tanca a tých, ktorí žijú pre svoju vášeň.

Čo je OUTBREAK  |  THE LEGITS BLAST  |  OUTBREAK EUROPE? 

The Legits Blast = festival hudby, tanca a životného štýlu

Outbreak = komunitný tanečný projekt určený hlavne pre bboys a bgirls, a takisto pre DJs, MCs, graffiti writerov, ale i fanúšikov hip hop kultúry. Zároveň je to svetové finále v tanečnom štýle breaking. Outbreak bol založený v roku 2003 na Floride v USA. Odvtedy prináša skutočnú esenciu hip hopu spájaním všetkých štyroch kultúrnych elementov (breaking, rap, djing, grafitti) s tradíciami a princípmi – Peace, Love, Unity & Having Fun.

Outbreak Europe = jedna z top 8 breakových akcií sveta, a zároveň podprojekt The Legits Blast

Spoluorganizátori Outbreaku, priniesli tento projekt do Európy v roku 2010 a nazvali ho Outbreak Europe. Cieľom bolo zorganizovanie svetovo uznávanej breaking súťaže, ktorá zároveň slúžila ako celoeurópska kvalifikácia na svetové finále, ktoré sa každoročne konalo na Floride. Od roku 2012 (s výnimkou roku 2013) je Outbreak Europe dejiskom svetového finále, pretože Outbreak skončil svoju púť v USA svojim desiatym ročníkom. Outbreak Europe sa každoročne koná posledný júlový víkend v Banskej Bystrici. Tím mladých ľudí organizujúcich Outbreak Europe vytvoril v roku 2013 hnutie The Legits, ktorého základom je podpora a inšpirácia ľudí, ktorí žijú svojou vášňou.

Outbreak Europe sa stáva od roku 2015 podprojektom The Legits Blast a môže sa tak naďalej koncentrovať na breakovú komunitu a zachovať si tak svoj špecifický charakter. 

The Legits Blast 2015 sa koná 8 dní a pozostáva z 8 projektov: Catch The Flava, Hasta La Muerte Anniversary, 3×3 Basket, Undisputed, Outbreak Europe, Red Bull BC One, Concert, Rep Your Country.

www.outbreakeurope.com
www.facebook.com/outbreakeurope
www.instagram.com/outbreakeurope

outbreak-europe-slovenska-kvalifikacia-2015-A1-program

ZDROJ: SOUL FOR SHOW 2015