Slovenská hudobná liga vyráža za kapelami do klubov

Slovenská hudobná liga spozná svojho nového víťaza 4. augusta. Zoznam finalistov 6. ročníka vzíde zo siedmich základných kôl. Sedem z nich vyberie odborná porota a jedno miesto je rezervované pre hlasovanie fanúšikov.

V roku 2016 prejde Slovenská hudobná liga viacerými zmenami. Prvou, a najzásadnejšou, je formát základných kôl, ktoré sa od januára do mája budú konať v siedmich slovenských mestách. „V minulosti síce kapely nemali problém precestovať celé Slovensko, aby sa predstavili v základných kolách, veď poslední dvaja víťazi sú z Bratislavy a Trnavy, ale hudba sa hrá pre ľudí a my chceme, aby k ním mali bližšie aj ich fanúšikovia. Veríme teda, že každé z kôl budem mať výbornú atmosféru,“ uviedol riaditeľ Slovenskej hudobnej ligy Ľubomír Sluk.

Do tohtoročnej edície sa prihlásilo 41 interpretov. Do finále postúpi osem z nich – sedem vyberie odborná porota, z toho jedným postupujúcim bude kapela alebo sólový interpret s vekovým priemerom do 21 rokov a zostavu uzavrú v hlasovaní fanúšikovia. „Pre každého z finalistov bude povinný jeden cover a pieseň, ktorú vyberieme na základe prihlásených skladieb do súťaže vyhlásenej pre autorov hudby a textárov. Pre tento krok sme sa rozhodli z jednoduchého dôvodu. Vidíme tu priestor vyhrať sa umelecky s piesňami, ktorých autorom je niekto iný, čo porote pomôže dotvoriť si detailnejší obraz o interpretoch,“ vysvetľoval Ľ. Sluk.

Prvýkrát v histórii SHL bude finále open air. Na stropkovskom námestí sa teda verejnosť môže tešiť na poriadnu porciu kvalitnej muziky. „Všetkých nás spája hudba a hoci ide o súťaž, našim prianím je, aby každý z ôsmich večerov, vrátane finále, bol o muzike a s tým spojenou náladou. Teší ma, že súťažiaci opäť ponúkajú pestrú mozaiku žánrov, preto sme presvedčení, že to bude naozaj silný a zaujímavý ročník,“ zdôraznil Ľ. Sluk.

Termíny a miesta základných kôl:
15.01. Svidník – HOLIČSTVO
03.02. Bratislava – BRITISH ROCK STARS
24.02. Trnava – ARTKLUB
16.03. Banská Bystrica – KLUB 77
07.04. Žilina – Klub Kolečko
27.04. Nitra – Music a Cafe
18.05. Košice – GES CLUB

shla

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.