Slovenská hudobná liga prichádza za muzikantmi do siedmich miest.

Slovenská hudobná liga (SHL) sa hlási o slovo 6. ročníkom. Súťaž autorskej tvorby hudobných interpretov má dvanásťročnú históriu, osvedčený formát a za sebou desiatky koncertov. Túto vizitku sa organizátor GRAND STUDIO, s.r.o. rozhodol znásobiť viacerými atraktívnymi novinkami.

Prvou z nich je zmena názvu. Pod skratkou SHL úspešne počas piatich ročníkov fungovala Stropkovská hudobná liga. Pôvodne mal tento projekt regionálny charakter, no veľmi rýchlo túto hranicu prekročil. Napríklad poslední dvaja víťazi GAS a Landfil si ako adresu uvádzajú Bratislavu, resp. Trnavu, čo organizátorov inšpirovalo k tomu, aby Stropkovská nahradili prívlastkom Slovenská. „Možno si niekto povie, že sme slovo vymenili za slovo, ale priznám sa, toto rozhodnutie sa nerodilo ľahko. Predsa len Stropkovská hudobná liga mala kredit a tradíciu, no zmena názvu pre nás znamená v prvom rade novú výzvu. Naplniť ju chceme hneď niekoľkými novinkami, ktoré verím, že urobia súťaž ešte atraktívnejšou,“ vysvetľoval riaditeľ súťaže Ľubomír Sluk.

Najzásadnejšou novinkou je organizácia základných kôl, ktoré sú na základe nominácii odbornej poroty vstupnou bránou do finále. Kým v minulosti sa konali v Stropkove alebo Svidníku, teraz ich organizátori podľa geografického kľúča rozhodili do siedmich miest. Postup pri prihlásení je jednoduchý. V prihlasovacom formulári interpreti označia mestá, kde by sa chceli základných kôl zúčastniť. O definitívnom zaradení rozhodne organizátor, pričom vychádzať bude z poradia určeného dátumom podania prihlášky. „Súťaž tu nie je pre nás organizátorov, ale pre hudobníkov. Aby teda oni nemuseli ísť k nám, rozhodli sme sa my prísť k nim (úsmev). Vzali sme si mapu Slovenska a vytipovali mestá, kde budú mať všetci z pohľadu nákladov na cestovanie rovnaké alebo podobné podmienky. Na druhej strane, ak bude základné kolo bližšie k ich domovu, je väčší predpoklad, že s nimi prídu na koncert aj fanúšikovia,“ uviedol Ľ. Sluk.

Víťaz 6. ročníka SHL získa nahrávanie a vydanie albumu, natočenie videoklipu, zmastrovaný live singel z finále, vytvorenie webovej stránky, podporu prostredníctvom PR a tlačového servisu, vecné hudobné ceny, pozvánku na partnerské podujatia a festivaly, či nasadenie singla do partnerských rádií. Finále sa uskutoční v Stropkove ako súčasť programu Stropkovského obnoveného jarmoku. „Aj v tomto prípade sme pristúpili k zmene. Finále sa nebude konať v tradičnom „zimnom“ termíne v sále, ale v auguste na námestí v Stropkove. Hudba sa tvorí pre ľudí, preto je našim cieľom, aby sa finále konalo pred čo najväčšou diváckou kulisou. Veríme, že i vďaka tomuto kroku sa nám podarí vytvoriť výbornú atmosféru,“ dodal s úsmevom Ľ. Sluk.

shl-vol06-01-prihlasenie-uputavka-verz21

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.