Slováci dostanú príležitosť odprezentovať sa na najprestížnejšom európskom showcaseovom festivale Eurosonic 2019.

Štart vôbec najväčšej prezentácie slovenskej hudby  v zahraničí je na spadnutie. Doslova už o niekoľko hodín vypukne v holandskom Groningene najprestížnejší európsky showcaseový festival Eurosonic 2019, ktorý je považovaný za kultúrnu udalosť európskeho významu. Eurosonic si tentokrát zobral na mušku umelcov zo Slovenska a Česka.

Z našich krajín dostane až 21 umelcov príležitosť svojimi vystúpeniami osloviť 4000 hudobných profesionálov a zástupcov viac ako 400 európskych festivalov. Eurosonic 2019 tak bude najväčšou príležitosťou na prezentáciu slovenskej a českej hudby v našej histórii, pričom nebude chýbať ani jedna z najobľúbenejších minerálnych vôd na Slovensku, značka Budiš.

Cieľom festivalu je zviditeľniť hudobnú pestrosť a rozmanitosť umelcov z rôznych krajín Európy, preto sa krajiny na ktoré sa kladie špeciálny dôraz každoročne menia. Tohtoročný fokus na umelcov zo Slovenska a Česka dal organizátorom poriadne zabrať. Vybrať finálny zoznam umelcov bolo podľa nich mimoriadne ťažké, kedže sa tentokrát jednalo nielen o veľkú kvantitu, ale predovšetkým o vysokú kvalitu prihlásených umelcov. Organizátori dali šancu napokon až 21 umelcom zo Slovenska a Česka.

Podporiť talent zo Slovenska sa rozhodla aj minerálna voda Budiš, ktorá má ku kultúre a hudbe už tradične blízko. Participácia na prezentácii slovenských umelcov na tomto prestížnom festivale je prirodzeným vyústením niekoľkoročnej úspešnej spolupráce značky Budiš s festivalom Pohoda.Slovensko je v zahraničí častokrát spájené s prírodnými krásami, či tradíciami. Naša krajina však toho môže ponúknuť omnoho viac a preto aj my neustále hľadáme nové spôsoby jej podpory a propagácie. Slovensko má úžasné bohatstvo nielen v podobe prírodných zdrojov, ale aj v podobe talentovaných mladých ľudí z prostredia umenia, či kultúry, ktorí sa môžu rovnať so svetovou špičkou vo svojich oblastiach. Preto sa s radosťou spájame aj s projektom Eurosonic, ktorého súčasťou sú výnimoční predstavitelia slovenskej hudby.hovorí Vladimír Krescanko, marketing manager pre značku Budiš.

Výprava až 120 umelcov, novinárov a hudobných profesionálov zo Slovenska, vyráža do Holandska už dnes nad ránom. Súčasťou výpravy bude aj známy slovenský rapper, DJ, hudobný producent a moderátor Branislav Kováč, známy ako Vec. Ten bude prostredníctvom sociálnych sietí značky Budiš prinášať vždy aktuálne info z Groningenu tak, aby naozaj každý mohol byť súčasťou tohto dôležitého medzníka pre slovenskú hudbu.

Umelci, ktorí budú reprezentovať Slovensko: Isama Zing, Autumnist, Katarína Máliková, Tittingur, Nvmeri, B-Complex, Our Stories, The Ills, Thisnis, Möbius.

Zdroj: TS