SKY Rádio má za sebou božSKY rok!

SKY Rádio je mladé dynamické rádio, ktoré minulý rok oslávilo svoje prvé narodeniny. Toto lokálne rádio, ktoré vysiela na dvoch frekvenciách 91,4 FM Prešov a 97,7 FM Košice sa už pri svojom zrode netajilo vysokými ambíciami stať sa konkurentom nie len komerčným, ale aj verejnoprávnym médiám.

Do svojej programovej štruktúry ako jediné komerčné rádio zaradilo aj také formáty ako je nedeľná detská relácia Budíček z prešovského konzervatória a rozhlasovú rozprávku. Mimoriadny úspech zaznamenala relácia Kandráč, hraj! s populárnym folklóristom a zabávačom Ondrejom Kandráčom, ktorá sa stala neoddeliteľnou súčasťou každého nedeľného popoludnia. Ľudové piesne a vtipný komentár moderátora oslovili väčšinu poslucháčov tohto rádia.

Fakt, že rádio nie je prvoplánovo mainstreamovo zamerané len podčiarkla ďalšia z noviniek v jeho étery. V októbri vo vysielaní SKY Radia pribudla nová relácia s duchovnou tématikou pod názvom Nedeľné zamyslenie. Jej autorom je katolícky kňaz Jozef Kozák. Svoju príležitosť vo vysielaní SKY Radia dostali aj amatérske kapely, ktorých piesne zneli v hitparáde amatérskych kapiel a interpretov Inkubátor.

Od svojho začiatku sa SKY Rádio zameralo na objektívne a aktuálne spravodajstvo zacielené hlavne na regióny. Vďaka nemu mohli poslucháči z prvej ruky sledovať prebiehajúce kauzy, ktoré sa dotýkali priamo ich životov – zvyšovanie poplatkov v materských školách, vylúčenie taxíkov z Hlavnej ulice v Prešove či obvinenia z diskriminácie v prešovskej pôrodnici. Spravodajstvo SKY Radia je doplnené o webové články, autentické fotografie a videá.

Jedinečná skladba hudobnej dramaturgie rádia z neho vytvorila poslucháčsky mimoriadne atraktívne médium. Svedčia o tom nie len ohlasy od samotných poslucháčov, ale aj vyjadrenia zo strany dvoch najvýraznejších osobností slovenskej modernej populárnej hudby: „Myslím si, že SKY Rádio sa líši od iných rádií svojim výnimočným výberom hudby ako takej. Nedrží sa mainstreamovej línie, ale razí si cestu priamo k poslucháčovi cez rôzne žánre,“ uviedol hudobník Peter Bič. „Hudobný dramaturg rádia Peter Migaš pozná veľmi veľa hudby a nemá „mindrák“ z rôznych žánrov. Nemá problém zaradiť rockovú hudbu, aj tanečnú hudbu do vysielania a stále to k sebe vie napasovať, aby to nebol „guľáš“,“ povedal na margo hudobnej dramaturgie SKY Rádia hudobník Miroslav Tásler.

SKY Rádio sa približuje svojim poslucháčom nie len vysielaním a aktivitami na sociálnych sieťach, ale prichádza aj priamo k nim. Počas uplynulého roka sa poslucháči mohli spoznať tváre hlasov, ktoré sa im každý deň prihovárajú z éteru na mnohých verejných podujatiach. Patrili medzi ne Dobrý Festival 2017, JOJ v meste, ale aj športové podujatia ako LEAR RUN či Mikulášsky beh mestom Prešov. A tu to zďaleka nekončí. Rok 2018 pre SKY rádio znamená nové výzvy a nové ciele.

Zdroj: TS