Skvelá Dillon vydala EP-čko s novými piesňami, zahrá ich aj v Bratislave!

Famózna speváčka Dillon opäť prekvapuje. Vydala EP-čko „When Breathing Feels Like Drowning“ so 6 skladbami. Niektoré z nich jej fanúšikovia poznajú z koncertov, iné si dlhé roky spievala len pre seba. Všetky piesne na EP znejú veľmi jemne a nežne, čo je zas iná poloha, než to, čo prevažne spievala doteraz. Brazílsko-nemecká diva sľubuje, že na koncerte v Bratislave zahrá aj nové skladby. Do nášho mesta pricestuje z Viedne, kde štartuje turné. V Ateliéri Babylon vystúpi už 2-ho mája.

Nemecká Björk či Lykke Li! Rodáčka zo Sao Paula, ktorá žije v Berlíne si slovenských fanúšikov získala už svojim vystúpením na Pohode pred dvoma rokmi.  Dillon ich chcela potešiť a tak teraz vydala EP „When Breathing Feels Like Drowning“, na ktorom sú aj neznáme skladby.

„Toto EP je troch iné, jemnejšie. Keď som napísala pieseň „RIP Beth“, cítila som, že sa vo mne niečo pohlo. Chcela som skúsiť skladby s iným zvukom a emóciou. Mala som pocit, že teraz chcem byť chvíľu sama, pracovať písať, nahrávať. Na EP som vybrala skladby, ktoré hrávam na koncertoch a fanúšikovia ich môžu poznať, ale aj také, ktoré som si dosiaľ spievala len sama pre seba,“ vraví Dillon.

Melodická, temná, hlboká, aj energická. Dillon hrá a spieva hudbu, ktorá len ťažko pasuje do akýchkoľvek mantinelov. Charakteristické pre ňu sú melodické skladby, ktoré sú spojením elektronickej hudby a popu. Koncom apríla Dillon štartuje európske turné, pričom Bratislava je druhým mestom, ktoré navštívi.

„Nové EP Dillon ma veľmi potešilo. Som rád, že niektoré z piesní sa chystá zahrať aj v Bratislave. Jej koncerty sú vždy výbuchom emócií, ktoré vás chvíľu pohladia a hneď na to vrhnú do úplnej temnoty.  Je to naozaj úžasné. Veľmi sa na ňu teším,“ uzatvára Marián Hotový zo spoločnosti Czechoslovak Music Factory, ktorá tento koncert prináša.

Dominique Dillon de Byington vystúpi v Ateliéri babylon v Bratislave 2-ho mája. Lístky na túto ojedinelú one-woman show sú výlučne na sedenie s obmedzenou kapacitou. Dajú sa zakúpiť v sieti Ticketportal (https://www.ticketportal.sk/event/DILLON).

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE