Skupina The Ills nahráva koledy. A bude spievať!

Chcete, aby špeciálne pre vás členovia inštrumentálnej kapely nahrali a zaspievali koledu? Máte šancu! Takýto netradičný a v istom zmysle aj šialený darček si pre svojich fanúšikov vymyslela skupina The Ills. Stačí, aby ste si objednali elektronickú verziu niektorého z ich albumov.

Kvarteto hudobníkov si už po mnohých rozhovoroch zvyklo na otázku, prečo vo svojich skladbách nespievajú a teraz sa rozhodli všetkých presvedčiť, že to dokážu. Pred vianočnými sviatkami si vymysleli špeciálne darčekové sety, zložené z podpísaných cédečiek či vinylov, tričiek a kariet s venovaním, no k tomu pridali aj skutočne špeciálnu ponuku. „Je to fakt superšpeciálakcia – ku každému digitálnemu albumu, ktorý si ľudia stiahnu do piatku 21. 12. 2018, natočíme personalizovanú vianočnú koledu. Pre každého pôjde o svetový unikát, vysvetľuje bubeník Ľuboš Hodás, vyklepávajúc na stole rytmus legendárnych Roľničiek. „Na Štedrý deň dostane každý video priamo do e-mailu.

Okrem tradičných podarúnkov tak získajú fanúšikovia skupiny, ktorá sa už intenzívne pripravuje na svoju druhú účasť na prestížnom showcaseovom festivale v holandskom Groningene, aj exkluzívny darček. Skúšky si v tento predsviatočný čas spríjemnia The Ills nevšedným nácvikom a vymýšľaním unikátnych kolied, ktoré ušijú každému fanúšikovi na mieru. Počuť spievať vianočné koledy inštrumentálnu kapelu, ktorá spieva tak maximálne v dodávke počas presúvania sa medzi koncertami, bude isto zážitok, ktorý sa len tak nezopakuje. Nehovoriac o tom, aký zážitok to bude pre nás, keď to budeme nahrávať, teší sa basák skupiny Peter Berák a popri tom si pohmkáva Tichú noc.

O tom, aké tromfy napokon The Ills z noše svetových aj domácich kolied vytiahnu, premýšľa aj najväčší dodávkový spevák skupiny, gitarista Miro Luky: Chcem veriť len jednému – že si nekoledujeme o veľkú hanbu! Jeho gitarový kolega Martin Iso Krajčír, ktorý je v tlačových správach najcitovanejším členom skupiny, tentoraz mlčí. Na jeho tvári je cítiť sústredenie – v duchu si totiž už pospevuje svoju obľúbenú vianočnú pieseň…

Štyri klasické albumy a jedno EP sú k dispozícii na Bandcampe skupiny, kto chce získať vlastnú koledu, musí si stiahnuť album do polnoci 21. decembra. Vo februári budúceho roka už The Ills plánujú vydať nový album.

Špeciálna Vianočná akcia:
https://ills.bandcamp.com/merch

Web: https://theills.net
Facebook: https://www.facebook.com/theills
Instagram: https://instagram.com/theillsmusic

Zdroj: TS