Skupina Sám Sebou má v novej skladbe všetko na háku.

Talentovaná hudobná skupina z východu, Sám sebou, strávila leto v nahrávacom štúdiu, kde bratia Matúš a Marek Fifíkovci spoločne so svojim bratrancom Robom Faithom, pracovali na nových skladbách. Jednou z nich je aj pieseň Dnes to mám na háku, ktorá sa svojou atmosférou a produkciou totálne odlišuje od predošlého repertoáru skupiny.

Po úspešných singloch Znova sa zamiluj, Na čom záleží a Mám ťa rád, prichádza skupina s novinkou Dnes to mám na háku. Tentokrát sa kapela rozhodla viac experimentovať a pomalé baladické rytmy nahradila tanečnými pasážami. Fanúšikovia tak môžu skupinu vidieť úplne v novom hudobnom šate.

„Skladba Dnes to mám na háku vznikla úplne spontánne, ako väčšina našich piesní. Má v sebe letnú atmosféru a práve na prelome júla a augusta mi v jeden namáhavý, teplý, letný deň, keď som nič nestíhal, napadla veta ‘dnes to mám už na háku‘. Táto myšlienka ma natoľko zaujala, že som mal základnú hudobnú linku piesne za pár minút hotovú. A už stačilo dopísať len text,“ prezradil Matúš Fifik.

Doteraz väčšina textov piesní pochádza z pera dvorného textára skupiny, Františka Pavla. Ale aj v tomto nastala zmena a pieseň si tentokrát celú otextoval i hudobne vyprodukoval Matúš Fifík.

“V kapele sme sa rozhodli, že o celkovú produkciu piesne, sa v tomto prípade postarám ja. Od začiatku som chcel, aby singel mal tanečný charakter a aby z neho išla pohoda, čo si myslím, že sa aj podarilo. Pieseň má skvelú zapamätateľnú tému, na ktorej je postavená celá melódia, ktorú následne nedostaneš z hlavy. Dúfame, že sa chytí a že bude skvelo fungovať aj na koncertoch,” pokračuje Matúš. 

Nová skladba má už aj svoj videoklip. O ten sa postarali chalani z Newill Media Agency, ktorí so skupinou spolupracovali aj v minulosti, napríklad, pri klipe k duetu s Dašou Kostovčík Na čom záleží.

„Celý nápad sme nechali na chalanov, ktorí odviedli opäť skvelú prácu. Snažili sme sa vo videoklipe ukázať rôzne životné situácie, s ktorými sa dennodenne stretávame a poňať ich trochu vtipne. Taktiež sú v klipe použité zábery z nášho koncertu na Kobuľa feste 2019,“  dodal Matúš Fifik.

Kapela Sám Sebou pochádza z malej obce Jamník, ktorá sa nachádza neďaleko Spišskej Novej Vsi. Na hudobnej scéne pôsobí skupina už 9 rokov a za ten čas stihla vydať 3 štúdiové albumy, natočiť desiatky videoklipov, či odohrať množstvo koncertov na Slovensku a v Českej republike. Skupina aktuálne pripravuje svoj štvrtý radový album, ktorého súčasťou bude aj pieseň Dnes to mám na háku.

Zdroj: TS
Foto: Raymond Petrík + archív skupiny