Skupina PINK FLOYD zverejnila detaily k platni The Endless River.

Informácie  o tom, že Pink Floyd pracujú na novej platni, sa objavili už začiatkom leta. Prvýkrát sa o nahrávke na Twitteri zmienila Polly Samson, manželka speváka a gitaristu Davida Gilmoura, jej slová následne v britských médiach potvrdila i speváčka Durga McBroom-Hudson, ktorá so skupinou spolupracovala v 80. a 90 rokoch a ktorá sa tiež mala na novinke podieľať.

Pink Floyd teraz v oficiálnej tlačovej správe upresnili nielen dátum vydania, ale odtajnili tiež obal a ďalšie podrobnosti. David Gilmour potvrdzuje, že základ albumu vznikol už v roku 1993 počas nahrávania slávneho albumu Division Bell.

Pink_Floyd

K dispozícii bolo údajne až dvadsať hodín materiálu, ktorý hudobníci znovu počúvali a selektovali. Vybrané nápady a fragmenty skupina rozvinula a prepracovala tak, aby novinka zodpovedala 21.storočiu.. „Nahrávka je poctou Rickovi Wrightovi,“ hovorí bubeník Nick Mason. „Myslím, že je dobrou ukážkou toho, čo robil a ako jeho hranie bolo dôležité pre zvuk  Pink Floyd.“

The Endless River je prevažne inštrumentálny album v štyroch častiach. Záverečnú skladbu Louder Than Words otextovala Polly Samson.

Koncept obalu s mužom veslujúcim na rieke z mrakov vytvoril osemnásťročný  egyptský digitálny umelec Ahmed Emad Eldin. Jeho originálny obrázok bol upravený v grafickom štúdiu Stylorouge.

Pink Floyd - The Endless River

SIDE 1
Things Left Unsaid
It’s What We Do
Ebb And Flow

SIDE 2
Sum
Skins
Unsung
Anisina

SIDE 3
The Lost Art of Conversation
On Noodle Street
Night Light
Allons-y (1)
Autumn’68
Allons-y (2)
Talkin’ Hawkin’

SIDE 4
Calling
Eyes To Pearls
Surfacing
Louder Than Words

Zdroj: Warner Music