Skupina Le PAYACO vydáva výberový album JUKEBOX!

Bratislavská skupina Le PAYACO vydáva výberový album! Presne dnes vychádza výberovka s názvom JUKEBOX, ktorá obsahuje 17 skladieb! Na albume nájdu fanúšikovia aj novú pieseň „Kone“, ktorá už znie v slovenskom éteri. Milovníci kvalitného analógového zvuku si môžu album JUKEBOX  vychutnať aj na vinylovej platni!

Kapela Le PAYACO dnes vydáva prvý výberový album JUKEBOX!  Novinka obsahuje to najlepšie z tvorby skupiny od roku 1999 do roku 2013. Hudobníci z Le PAYACO určite ulahodia fanúšikom hitmi „Dobrý večer priatelia“, „Sadni si mi na kolená“, „Ochorel som smútkom belasým“, „Popový dážď“, ale aj menej známymi skladbami „Za lyžicu medu“, či „Na drevenom koni“. Le PAYACO pracujú na nových skladbách a v novembri a decembri ich čaká niekoľko koncertov.

LE_PAYACO

„Výberovka rekapituluje a uzatvára jednu etapu našej tvorby. Pripravili sme ju tak, aby z nej mali poslucháči komplexný zážitok od prvej skladby až po poslednú. Preto je taká rozmanitá a žánrovo pestrá. Sú na nej naše najväčšie hity, ale aj pár skladieb, ktoré sa po rokoch ukázali ako nadčasové.“ Vysvetľuje spevák a gitarista Tomáš Sloboda.

Album JUKEBOX obsahuje aj úplne novú skladbu „Kone“. Trojica skvelých hudobníkov Juraj Vitéz, Tomáš Sloboda a Martin Stempel sa pri nahrávaní stretli po niekoľkých rokoch!

“Skladu „Kone“ sme spoločne nahrali po ôsmich rokoch. Výberovka JUKEBOX obsahuje 17 skladieb a myslíme si, že sa ako celok výborne počúva. Plánujeme aj niekoľko jesenných promokoncertov vo vybraných kluboch po Slovensku. Sme momentálne v tvorivej fáze, z čoho sa veľmi tešíme.Dopĺňa spevák a bubeník Juraj Vitéz.  

Fanúšikovia Le PAYACO a milovníci kvalitného analógového zvuku si album JUKEBOX môžu prvýkrát vychutnať aj na vinylovej platni!

„Teraz sa konečne budú dať naše skladby počúvať tak, ako sme ich počúvali my na štúdiových audiosystémoch počas nahrávania a mixáže. To všetko vďaka špeciálnemu mastru a výrobe vinylovej matrice v legendárnych štúdiách Abbey Road v Londýne.“  Teší sa Tomáš Sloboda. 

Le PAYACO vznikli na jar v roku 1996 a pôsobenie ukončili v roku 2006, kedy sa jednotliví členovia vydali na sólové umelecké dráhy. Počas kariéry skupina vydala štyri štúdiové albumy, jeden EP album a štyri single naspievané v angličtine. Typické pre tvorbu Le PAYACO je striedanie hudobných žánrov. V ich skladbách sa nachádzajú prvky popu, rocku, swingu, ale aj alternatívy. Najbližšie si môžte Le PAYACO vychutnať na koncertoch 2.11. v Trenčíne v Klube Lúč, 9.11. v Hruštíne v DK, 16.11. v Nitre vo Valašskom šenku a 5.12. v Bratislave v Randal clube. Veľké hity trojice hudobníkov nájdu fanúšikovia na výberovom albume JUKEBOX, ktorý je k dispozícii vo formátoch LP, CD a MP3. Výberovku si záujemcovia môžu zadovážiť v predajni Dr. Horák na Medenej ulici 19 v Bratislave alebo na https://hudba.drhorak.sk/alba/1662/jukebox/?idn=1.

LE_PAYACO_JUKEBOX_VINYL_COVER_FINAL.indd

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Anna Drozdová
Cover: Jozef Koháry