Skupina Komajota predstavuje ďalší zo série nových singlov aj s videoklipom.

Skupina Komajota predstavuje ďalší singel zo svojej singlovej série , ktorú začali singlom Dve muchy a intímnymi baladami Most a Január. Štvrtý pozitívnejší singel Do Tla, ktorý sa práve dnes dostáva do rádií vznikol opäť v súrodeneckej autorskej dvojici Martin a Jozef Husovský. O jeho konečnú podobu sa postarali všetci členovia kapely za štúdiovej pomoci Martina Migaša.

„Text pesničky Do tla ma potešil, lebo je v ňom nádej, a to je niečo, čo dnes podľa mňa ľudom trochu chýba. Hlavne v refréne sa to rozsvieti” vysvetľuje autor hudby Martin Husovský

O novom album zatiaľ neuvažujú. Chcú sa sústrediť na jednotlivé pesničky, venovať im dostatočnú pozornosť pri skladaní a nahrávaní. A tiež každej dodať aj obrazovú podobu. „Single sme sa rozhodli robiť preto, lebo každý z nich odzrkadľuje to, čo sa deje v našich životoch v skupine, aj mimo nej. Zároveň preto, že pri albume ľudia zaregistrujú dve, alebo tri pesničky a ostatné zostanú trochu v úzadí. A je nám ľúto, že na mnohé z nich sa akoby nedostalo a nemajú svoje vlastné obrazové vizuály. Takže sme sa rozhodli nerobiť naraz dvanásť, alebo trinásť skladieb, ale postupne sa venovať každej jednej a dať jej všetko, čo si zaslúži. Je to taký užší výber zo skladieb, na ktorých stále pracujeme. Ak ich bude dosť, možno urobíme album. Naozajstný, alebo virtuálny. Zatiaľ o tom neuvažujeme. Na to je ešte čas…” objasňuje stratégiu skupiny jej frontman.

Podľa tohto postupu, zároveň s novým singlom Komajota “púšťa do obehu” aj jeho obrazovú podobu.Videoklip, o ktorý sa postarali Peter Janus a Pavel Višňovský dáva dokonale vyniknúť nálade pesničky a jej textu.

“Klip sme nakrúcali v prešovskom Divadle Jonáša Záborského. Potrebovali sme veľký a tmavý priestor a jeho veľká scéna je na to ideálna. Chceme sa im poďakovať za to, že nám to umožnili. Nebudem prezrádzať, o čom to je. To uvidíte. Snáď len, že heslo, že v každom klipe má byť aspoň jedna pekná žena sme v tomto klipe dotiahli do dokonalosti a máme ich tam štyridsať (smiech). Tým chcem poďakovať aj mažoretkám Flowers z Prešova, ktoré tam uvidíte”. odhaľuje príbeh klipu Martin

Letný kalendár sa skupine Komajota zapĺňa. Postupne pribúdajú koncerty a festivalové vystúpenia. „Určite na nich zahráme aj nové pesničky, ktoré si už na koncertoch ľudia žiadajú. Tešíme sa na Dobrý festival, festival Lumen a špeciálne na koncert na Bláznivom lete, kam nás pozývali organizátori už v roku 2008, ale presne vtedy sme dokončovali album Bludisko. Bude to pekné leto striedavo v štúdiu a na pódiách,“ dodal Martin.

Aktualizované info nájdete na: www.komjota.sk a https://www.facebook.com/komajota?fref=ts

Zdroj: Edo Kopček