Skupina Kiss My Ex! bude s fanúšikmi celé leto tancovať

Slovenská skupina Kiss My Ex! prichádza s novou letnou tanečnou skladbou Dance With Me. Je inšpirovaná dnes moderným retro štýlom a využíva samplovanie hitov zo 70. a 80. rokov. Napísali a nahrali ju členovia Kiss My Ex! Ladislav “Lezlee” Znám a Peter Klema. Na dosiahnutie výsledného hutného zvuku sa opäť spojili s dvojnásobným držiteľom Grammy Andrésom Mayom z Argentíny, ktorý spracoval finálny master skladby.

“Inšpirovali sme sa v štýle French House, ktorý najviac prekvital na prelome tisícročí. Najprv sme chceli spraviť niečo oveľa originálnejšie a vytvorili sme našu prvú verziu skladby Dance With Me, ktorú sme postupne pomocou samplovania preskladali do úplne inej podoby,” povedal o novej skladbe Lezlee a jeho kolega Peter doplnil: “Disko minulých dekád má obrovskú energiu. Chceli sme urobiť pesničku, ktorá ľudí počas letných večerov naladí na to, aby nič neriešili, zabávali sa a boli šťastní, hoci aj sami so sebou. Skladbu, ktorá by ľuďom niečo pripomínala, ako keby ju už poznali zo “starých dobrých čias,” ale zároveň by vytvárala emócie, ktoré budú neskôr príjemnou nostalgickou spomienkou na toto horúce leto.”

S nápadom na text prišla speváčka Iveta “Popa” Karičková. Navrhla spoluhráčom, aby ju opísali a tak spoločnými silami vznikala výsledná podoba textu skladby Dance With Me.

 “Myslím, že sa v texte nájde aj veľa mladých žien. Ak sa chceme uvoľniť a zabaviť, potrebujeme sa cítiť pohodlne a vyzerať samy pred sebou dobre. Potom zabudneme na každodenné stresy a zhon. Ja nemám rada prílišnú pozornosť, obzeranie, povrchné pózerstvo a zle pochopené signály. Ak sa chceme naozaj dobre zabávať, netreba tlačiť na pílu, stačí len nechať to prirodzene plynúť a užívať si. A vtedy si môžeme dokonale užiť každý moment ako “Kings and Queens” presne tak, ako o tom spievame v refréne,” povedala o novej skladbe speváčka Popa.

Videoklip Dance With Me produkovali Kiss My Ex! opäť sami. Hlavnú kameru a dronové zábery zverili Petrovi “Bertymu” Fottovi a ďalšie akčné zábery kamerou zachytil Adam Znám. Klubovú atmosféru klipu vytvorili herci a tanečníci zo SKKE v Košiciach.

“Vizuálnu podobu pesničky sme sa snažili urobiť čo najviac autenticky a zachytiť prvé emócie pri počúvaní skladby. Aby to bolo naozajstné a úprimné, tak sme našim hercom a tanečníkom pustili Dance With Me v premiére priamo až pri prvej ostrej. Výsledok je v klipe dobre viditeľný,” povedal o nakrúcaní nového klipu Peter.

Kiss My Ex! postupne nahrávajú a dokončujú produkciu skladieb na ich debutový album, ktorý tak dostáva čoraz konkrétnejšie kontúry. Pred jeho vydaním sa určte ešte objaví niekoľko singlov. Pre fanúšikov chystá Kiss My Ex! aj jedno príjemné prekvapenie. Na živých vystúpeniach im predstavia rozšírené a špeciálne upravené klubové verzie svojich už známych, ale aj nových skladieb, pri ktorých sa dá výborne tancovať.

https://www.instagram.com/kissmyexofficial/
https://www.facebook.com/kissmyexofficial
https://www.youtube.com/channel/UCVNDfojDpHf2XySa73fIkOw/featured

Zdroj: TS