Skupina Iné Kafe má s novým albumom – Právo na šťastie!

Skupina Iné Kafe je späť, a to v plnej sile! 8 rokov nechali čakať svojich fanúšikov, kým sa rozhodli nahrať nový album. Presne dnes vychádza novinka „Právo na šťastie“, ktorú Iné Kafe bombasticky pokrstia už tento štvrtok na palube lietadla!

„Právo na šťastie“ je v poradí šiestym štúdiovým albumom Iné Kafe. V slovenskom éteri je z neho počuť už prvý singel s výstižným názvom Špinavé objatie. Frontman Vratko Rohoň to komentuje: „Sklady vznikali postupne od roku 2003 až doteraz, takpovediac do šuflíka. Sem tam sme nejakú nacvičili v rámci skúšky, keď sme pripravovali nejaké koncerty. Niektoré sme si nahrali len ako demo, ktoré sa potom úplným nedopatrením dostalo na internet…“

Nový album nahrávali chalani z Iné Kafe 11 mesiacov. „Podarilo sa nám uštvať jedného zvukára a ďalší dvaja boli tesne pred zrútením… Kvantum času sme strávili v štúdiu. Ale výsledok je počuť. Je to doteraz náš zvukovo a aranžérsky najlepší album!“

Štartovacou skladbou nového albumu je Špinavé objatie. Skladba už stihla zaznamenať nadšené reakcie fanúšikov na youtube aj v rádiách. Dôvod, prečo si ju chalani vybrali ako úvodný singel, je jednoduchý. „Lebo je to veľmi silná a zároveň veľmi osobná skladba. Už tento víkend k nej ideme nakrúcať videoklip.“ vysvetľuje Vratko Rohoň.

„Právo na šťastie“ je prvou dlhohrajúcou štúdiovou nahrávkou Iné Kafe po ôsmych rokoch od vydania zatiaľ posledného albumu Bez udania dôvodu v roku 2003. Na novinku sa fanúšikovia môžu tešiť v dvoch verziách – v klasickej a limitovanej. Klasické CD s plastovým obalom obsahuje 13 skladieb. Limitovaná verzia albumu ponúka jednu skladbu navyše a vychádza vo forme digipacku s extra informáciami o albume a o pesničkách pre zberateľov a skalných fanúšikov.

Nový album pokrstí skupina Iné Kafe bombasticky už tento štvrtok 24.11. 2011. Historicky po prvý krát na Slovensku sa bude CD krstiť na palube lietadla a to vo výške 6 400 metrov nad morom! Boeing 737–300 bude pilotovať sám frontman skupiny Vratko Rohoň! Dnes je posledný deň, kedy sa ešte dajú kúpiť letenky na takmer vypredaný exkluzívny let. Pár posledných voľných leteniek si môžete objednať na stránke www.inekafe.sk/shop.

Inekafe

Zdroj: Propagandahouse s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET