Skupina HM… chystá nový album “LOVU ZDAR” a ponúka svoju diskografiu prvý raz digitálne.

Začalo to čirou radostí a zjištením “…to by mohlo být zajímavé” (2000), následoval “Oběd” (2004), pak se připravil “Plán na zimu” (2008) a tropily se “Klukoviny” (2011). Teď přichází čas zvolat “Lovu zdar” a přidat tak další zářez do studiové diskografie skupiny Hm….

Těšit se na něj můžete v pátek 1. 11., kdy album vyjde u vydavatelství Supraphon. Online obchod s hudbou Supraphonline.cz navíc nabízí již nyní, vůbec poprvé v historii Hm… jejich kompletní diskografii v digitální podobě.

ss

Novinka, kterou svérázní písničkáři pokřtí 30. 10. v pražském Paláci Akropolis, vznikala stejně jako všechna předchozí alba ve studiu JáMor Ondřeje Ježka. “Nahrávat u Ondřeje je velmi zábavné, ve studiu je mnoho věcí, které vydávají nějaký zvuk a často na to ani nevypadají. Máme v něj velkou důvěru co se týče zvukového i jiného vkusu a vždycky se těšíme, jaký nástroj/zvuk/ruch nám na nahrávku dohraje,” komentuje to “nejvyšší člen Hm…” Marek Doubrava.

Zvyky kapela nemění ani co se textů týče. Opět se tedy můžeme těšit především na zhudebněné básně a to ať už českých klasiků (Jaroslav Seifert, František Halas, Josef Kainar, Bohuslav Reynek), básníků generačně mladších (Ludvík Kundera, Ivan Wernisch) či básníků-vrstevníků (Viktor Špaček, Simona Racková). Jeden text pochází od Raymonda Carvera (USA) a tři přímo z kapelových řad (Marek Doubrava).

SU62342_mail

Stylově se pak dá očekávat pro Hm… typicky široký záběr jdoucí od jazzu, přes rock až po klasiku a podřizující se jednotlivým básním a jejich náladám. Co však pro Hm… doposud během jejich devatenáctileté historie obvyklé nebylo, je přítomnost zpěvačky, konkrétně Jany Jelínkové ze Sto zvířat, jež zpívá v písni “Budete zlá” (Josef Kainar). A není to zdaleka jediná specialita nového alba. Na ty další si však ještě chvíli počkejte….

Diskografie Hm… na Supraphonline.cz: https://www.supraphonline.cz/umelec/92092-hm

https://skupina.hm/
https://www.supraphonline.cz/
https://supraphon.cz/

Zdroj: SUPRAPHON a. s.