Skupina Bloom bude na Mikuláša rozdávať svoje EP!

Vedeli ste o tom, že svätý Mikuláš obľubuje jazz, rock, fusion i jemnú melanchóliu? Nie!? A to, že nenosí len sladkosti, ale aj hudbu do klubov, vám už niekto povedal? Taktiež, nie?!

Tak to potom musíte prísť 6.12. do bratislavského klubu Music Gallery u Dežmára a na vlastné oči a uši sa presvedčiť  ako vyzerá riadna mikulášska párty. O zábavu sa postarajú dve čertovské formácie, skupina Bloom a skupina Fridge Aside.

Dve spriatelené kapely, skupina Bloom a skupina Fridge Aside, sa rozhodli potešiť svojich fanúšikov spoločným mikulášskym koncertom. Obe formácie sa predstavili aj na tohtoročných bratislavských jazzových dňoch, kde na pódiu mladých talentov, zožali obrovský úspech.

„Ako lepšie môže muzikant osláviť Mikuláša, ak nie koncertom,“ pousmiala sa speváčka skupiny Bloom Barbora Drahovská a spolu s gitaristom Lukášom Kyškom dodala: „Vzhľadom na to, že dátum koncertu padol rovno na Mikuláša, rozhodli sme sa niektorých návštevníkoch obdarovať, namiesto sladkostí, našim rovnako sladkým a výživným EP Bloom.“

Tvorba skupiny Bloom je ovplyvnená mnohými hudobnými štýlmi, no napriek tomu je rozpoznateľná na prvé počutie. Pestré gitarové harmónie dopĺňa energický a zároveň krehký vokál charizmatickej speváčky Barbory Drahovskej. Okrem Barbory skupinu tvorí gitarista a zakladajúci člen Lukáš Kyška, basgitarista Jozef Yogi Graus a bubeník Igor Ajdži Sabo. Igora však pre jeho zaneprázdnenosť tentokrát zastúpi Roland Uškovitš.

https://www.youtube.com/watch?v=cTA0ypWGtDg

„Väčšinou, keď Ajdži nemôže, voláme Rolanda. Už viackrát sme spolu hrali a veľmi nás to s ním baví. Je nielen dobrý bubeník, ale aj showman,“ prezradila frontmanka skupiny Bloom Barbora Drahovská, ktorá sa pár dní po koncerte predstaví aj v klubovej talkshow Offline so Šarkanom.

Spolu s kapelou Bloom sa štvrtok večer predvedie aj jazzrockové trio zo Senice Fridge Aside. Skupina miluje inštrumentálny jazz, fusion a voľný prietor, v ktorom môže naplno predviesť svoje dokonalé improvizačné schopnosti. V zložení Stanislav Kovár – basgitara, Ondrej Kopecký – gitara a Stanislav Zríni – bicie, predstaví skladby zo svojho debutového albumu Frida.

Mikulášsky koncert skupín Bloom a Fridge Aside sa uskutoční 6. decembra o 20:30 v Music Gallery u Dežmára. Vstupenky si zakúpite priamo na mieste konania. Vítaní sú všetci. Ako čerti, tak aj čertice.

Zdroj: Marek Kučera