Emiliana Torrini si za predkapelu vybrala Bloom.

Predskupinou Emilíany Torrini, ktorá sa predstaví v utorok 15. júla v bratislavskom MMC, bude bratislavská kapela Bloom. Emilíane sa z ponuky slovenských interpretov najviac zapáčilo práve toto zoskupenie okolo charizmatickej speváčky Barbory Drahovskej.

Bloom sú na scéne už tri roky a za ten čas stihli očariť fanúšikov na slovenské pomery veľmi kvalitnou zmesou melanchólie, jemného folku, energického rocku a blues. Na zajtrajšom koncerte sa Bloom predstavia aj so špeciálnou hosťkou: harfistkou Máriou Kmeťkovou.

Bloom, autor Zdenko Hanout

Emilína Torrini je bývalá členka elektronickej formácie Gus Gus a jedna z najväčších ikon hudobne neuveriteľne bohatej krajiny: Islandu. Po zbežnom porovnaní počtu obyvateľov a počtu hudobných zoskupení, ktoré z tejto magickej severskej krajiny vzišli vychádza, že minimálne každý druhý Islanďan sa musí venovať hudbe. Medzi stovkami interpretov je však len niekoľko, ktoré si vydobili svetové renomé, a Emilíana jednoznačne patrí medzi nich.

Počas svojej bohatej hudobnej kariéry stihla Emilíana vydať šesť radových albumov, zabodovať viacerými singlami vrátane nezabudnuteľného Jungle Drum, či absolvovať hudobné spolupráce s tak rôznorodnými interpretmi ako Thievery Corporation či Paul Oakenfold. Dokonca ani hitovka Slow od Kylie Minogue nepochádza od nikoho iného ako od Emíliany, ktorá túto skladbu zložila aj produkovala.

emiliana2

15- aj 20-eurové lístky sa už vypredali, momentálne sú v predaji lístky po 25 eur. Na mieste bude vstupné 30 eur.

Agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy interpretov ako Ellie Goulding, Tom Odell, Garbage či Nils Frahm, v najbližších týždňoch pripravuje okrem iného vystúpenia britského speváka downtempovej ikony Bonoba, izraelského pesničkára Asafa Avidana či islandských Gus Gus.

https://www.facebook.com/events/697028587023176
www.orepole.sk

Zdroj: Agentúra Ore Pole