Začína sa jarné turné skupiny Bloom.

Let the good days come tour 2014. Tak sa volá aktuálne turné bratislavskej skupiny Bloom, ktoré sa začne už tento piatok v Martine v Barmuseu. Na prvom koncerte sa v role hudobného hosťa predstaví aj muzikant Juraj Strásky alias JUST s kapelou.

Skupina Bloom je na hudobnej scéne už niekoľko rokov, ale svoj debutový album s názvom Let the good days come vydali len prednedávnom. A práve ten sa skupina rozhodla podporiť aj jarným turné.

„Je to naše prvé samostatné turné a veľmi sa naň tešíme. Koncertný program je kompletne nacvičený a už netrpezlivo čakáme, kedy ho budeme môcť naživo predstaviť našim fanúšikom,“ neskrýva emócie gitarista Lukáš Kyška.

„Plánujeme odohrať najmä skladby z nášho nového albumu. Určite zaznie singel Carousel ride, Pearl river, Pigeon song, či Eclipse. Taktiež sme do nového šatu obliekli skladby z prvého EP, plus máme pripravených pár prekvapení a jednu novú pieseň,“ prezradila Barbora Drahovská.

Poznávacím znamením kapely Bloom je hlas šarmantnej a neprehliadnuteľnej speváčky Barbory Drahovskej, ktorej zasnení a jemne chrapľavý prejav si okamžite opantá oko i ucho poslucháča. Hnacím motorom v skupine je gitarista Lukáš Kyška, ktorý je hlavným mozgom pri skladaní piesní a spolu s Barborou sa podieľa aj na textoch. Na basgitaru hrá a čaruje Jozef Graus a za bicími sedí večne pozitívne naladení Igor Ajdži Sabo. Piatym a zároveň najnovším členom je klávesák Martin Wittgruber.

Pätica hudobníkov sa so svojim novým koncertným repertoárom predstaví v siedmich slovenských mestách. Na dvoch koncertoch, konkrétne v Bratislave a v Novom Meste nad Váhom, spoločne s Bloom vystúpi aj harfistka Mária Kmeťková. Vstupenky na jednotlivé koncerty sa dajú kúpiť na stránke www.predpredaj.sk, v predajni Dr. Horák v Bratislave alebo priamo na miestach konania koncertu. Na koncerty v Námestove a v Košiciach je vstup voľný.

Bloom-Let the good days come tour

Zdroj: Bloom