Skupina Billy Barman vydá o pár dní nový album. Možno.

Introvertná skupina Billy Barman sa opäť hlási o slovo. Po premiére aktuálneho singla Ľudožrút sa fanúšikovia tejto neprehliadnuteľnej hudobnej formácie už o pár týždňov dočkajú nového albumu. Krst novej dosky si budú môcť vychutnať na dvoch špeciálnych koncertoch – v Bratislave i v Košiciach.

Začiatkom leta predstavila kapela Billy Barman svoj hudobne i textovo špecifický singel Ľudožrút. V septembri skladba dostala aj vizuálnu podobu – videoklip natočil režisér Michal Kebis. Pomocou unikátnej technológie roztancoval tieňohru neľútostného boja ovečky s krvilačnými vlkmi.

IMG_8499sm

Pieseň, ktorá vznikla v Lavagance Studios pod dohľadom producenta Mareka Rakovického, je pilotným singlom z pripravovaného druhého albumu. O avizovanej štúdiovke však zatiaľ skupina veľa neprezradila; v procese výroby unikol na verejnosť iba jej pracovný názov Hlúposť, lenivosť a chlast, avšak samotná kapela tento názov dementovala. Podľa manažmentu kapely by novinka mala vyjsť v novembri na labeli Pavian records. Pre fajnšmekrov sa chystá i jej vinylová podoba.  Album by mal byť pokrstený 26. novembra v bratislavskom Klube MMC a 29. novembra v košických Kasárňach/kulturpark.

Podľa kuloárnych zdrojov z muzikantského prostredia sú však informácie o novom albume opäť raz iba fámy a dohady, ktoré okolo záhadnej formácie oscilujú v pravidelných intervaloch. Obaja frontmani mysteriózneho zoskupenia Juraj Podmanický i Jozef Vrábel, v minulosti vystupujúci pod menami Milly a Vanilly, sú totiž údajne dlhodobo absolútne nekontaktovateľní, nedostupní a nezastihnuteľní. Dokonca sa pravdepodobne ani nenachádzajú na Slovensku…

Priatelia a blízke zdroje z okolia „barmanov“ napriek tomu tvrdia, že album určite vyjde.

Kapela samotná sa už dlhšiu dobu nevyjadruje a s médiami komunikuje iba prostredníctvom svojho manažéra.

Oba tábory uzatvárajú stávky, či avizovaný album skutočne vyjde, alebo ide o ďalší z barmanovských výstrelkov. Na podobné situácie okolo Billyho Barmana sú však fanúšikovia už zvyknutí. V minulosti kapela vyvolala rozruch napríklad na Bulharskom veľvyslanectve v Bratislave avizovaným koncertom s Bulharským symfonickým orchestrom, ktorý mal malý háčik – bulharský štátny orchester o koncerte nič netušil.

IMG_8524-2sm

Či skupina skutočne nahrala už takmer dva roky sľubovaný album sa tak zrejme dozvieme definitívne až na koncerte v bratislavskom MMC 26. novembra a v košických Kasárňach/kulturpark 29. novembra.

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Igor Paliatka