Skupina AYA spieva v novom singli – O tebe!

Skupina AYA má nový singel! Slovenskí rockeri pre fanúšikov pripravili melodickú skladbu „O Tebe“, ktorú naživo po prvý raz predstavili na akcii Rockové Vianoce. Singel je predzvesťou siedmeho radového albumu kapely, ktorý by mal vyjsť v druhej polovici tohto roka.

Slovenská skupina AYA si pre fanúšikov pripravila novoročný darček! Do rádií prichádza jej nový singel „O Tebe“. Autorom hudby je kapelník Mário Tománek a text si zobral na starosť spevák Boris Lettrich.

AYA_foto_Peter_Cakovsky_01

„Text je spoveďou normálneho chlapa, ktorý miluje svoju ženu aj napriek chybám, ktoré má. Ale kto z nás ich nemá? V texte sa nájde každý z nás, kto zažíva radosti a strasti partnerského života.“ Vysvetlil spevák Boris Lettrich.

Skladbu O Tebe“ skupina naživo po prvý raz predstavila na akcii Rockové Vianoce, kde odzneli aj hity „Malý princ“ alebo „Baby kakavové“. Chalani v kapele AYA tvoria skladby dvoma spôsobmi.

„Niekto začne na skúške hrať nejaký motív a ostatní začnú improvizovať, postupne sa pridávajú a zrazu je pesnička na svete. Alebo komplet pesničku čiže jej demo prinesie buď Boris alebo ja a po demokratickom schválení AYA-ckym parlamentom sa začne na nej pracovať, aby perfektne „sadla“ celej kapele.“ Prezrádza skladateľský proces gitarista skupiny AYA Mário Tománek.

Jednotlivé nástroje a spevy do skladby „O Tebe“ si  nahrala AYA v pohodlí domáceho štúdia. Potom rockeri materiál posunú do rúk profesionálnym zvukárom.

AYA_foto_Peter_Cakovsky_01

„V piesni „O Tebe“ základný materiál úspešne domixoval a zmastroval vo svojom štúdiu BABYLON náš dlhoročný kamarát, skvelý muzikant, zvukár a producent Juraj Kupec. Už v minulosti me s ním nahrali dva albumy „JÉ JÉ YÉÉ“ z roku 1997 a „TRY“ z roku 2000.“ Sumarizuje Mário Tománek.

Nový singel je predzvesťou siedmeho radového albumu kapely, ktorý by mal vyjsť v druhej polovici tohto roka. Chalani z kapely AYA teraz musia makať na nových skladbách.

AYA_foto_Peter_Cakovsky_02

„Najväčšou inšpiráciou sú pre nás peripetie samotného života. Je to zázrak, že z dvanástich tónov stupnice vznikli a stále vznikajú milióny pesničiek! Asi to potvrdzuje to známe pravidlo, že v jednoduchosti je krása, ktorá zachraňuje životy, ovláda ľudské emócie, mení svet, burcuje a občas búra aj múry.“ Konštatuje Mário Tománek.

Skupina AYA pripravuje k novej skladbe „O Tebe“ aj klip, ktorý fanúšikom predstaví čoskoro. Máme sa na čo tešiť!

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Peter Čákovský