Skupina AYA predstavila na Rockových Vianociach naživo nový singel!

Skupina AYA  prežila svoje vlastné Rockové Vianoce! 16. ročník rockovej akcie v Žiline dopadol na výbornú. Rockové Vianoce 2013 patrili medzi tie najlepšie a boli výnimočné tým, že AYA okrem svojich  najväčších hitov zahrala aj úplne nový singel “O Tebe“! Rockové Vianoce si AYAci užili aj s legendárnou českou skupinou BUTY!

Skupina AYA pripravila pre Žilinčanov originálne Vianoce! Fanúšikovia rockovej hudby si dosýta užili koncert plný hitov ako sú „Malý Princ“, „Baby kakavové“, „So mnou“, „Lietaj, dýchaj, buď“. Aktuálny ročník Rockových Vianoc bol výnimočný aj tým, že na ňom Boris Lettrich a ostatní členovia skupiny AYA predstavili svoj úplne nový singel!

„Nový singel „O Tebe“ sa ľuďom podľa reakcií a potlesku veľmi páčil, po koncerte sa nás dokonca mnohí pýtali, že kedy ho budú už konečne počuť z rádií, alebo z internetu? A my sme si tak medzi sebou povedali: Dnes spievalo „O Tebe“ celé pódium a dúfame, že za výdatnej podpory slovenských rádií a televízií to bude na 17. ročníku spievať už celá sála!“ Nadšene prezradil gitarista skupiny AYA, Mário Tománek.

7j9c0653a

Na Rockové Vianoce 2013 si skupina AYA pozvala zaujímavých hostí. Headlinerom akcie bola česká populárna skupina Buty!

„Pre nás to bola veľká česť, robiť „predkapelu“ takej slávnej a legendárnej kapele! O to je to, ale väčšia zodpovednosť. Chlapci z Buty nie sú žiadne namyslené mediálne „čudá“, je to partia správnych „hochů“ a vynikajúcich muzikantov z Moravy.“ S úsmevom dodal Mário Tománek.

Rockové Vianoce organizuje kapela AYA už 16 rokov, presne od roku 1998. Tento ročník zažili rockeri opäť neuveriteľne pozitívnu energiu publika.

buty

„16. ročník Rockových Vianoc dopadol na výbornú! Aj podľa reakcii ľudí a aj podľa nášho pocitu na pódiu môžeme naozaj zodpovedne povedať, že tento ročník patril medzi tie najlepšie! Fanúšikovia, ktorí vytvorili najlepšiu atmosféru, akú vôbec mohli, nás vybičovali k takému výkonu, že sme sa sami čudovali ako to z nás lezie.“ Skonštatoval Mário Tománek.

Veľké prekvapenie pre divákov, ale hlavne pre kapelu „vyrobil“ Boris Lettrich, keď pozval na pódium spievať svojho menovca Rasťa Lettricha. Spolu zaspievali duet kapely AYA a skupiny Desmod „Verím na Teba“.

„Rasťo sa „zahral“ na Kulyho a musíme uznať, že veľmi dobre, čoho dôkazom bola aj vynikajúca reakcia publika. Pódium sa tak na Slovensku vyznačovalo najväčším výskytom Lettrichovcov na meter štvorcový.“ Prezradil  gitarista skupiny AYA.

boris-a-rasuo-lettrichovci

Na minulých ročníkoch Rockových Vianoc okrem skupiny AYA vystúpili kapely IMT Smile, Peha, Gladiátor, Desmod, No Name, Nocadeň, Vidiek či hudobníci Vašo Patejdl, Zuzana Smatanová, Mirka Partlová a mnohí ďalší. Členovia skupiny AYA oslavujú spoločne Vianoce práve na tomto predvianočnom koncerte. Nový singel „O tebe“ predstaví kapela AYA fanúšikom už čoskoro.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Janka Jarošová