Sisa Fehér vystúpi s projektom KHI v Pohode_FM Live

V septembri minulého roka vydala speváčka, skladateľka a multiinštrumentalistka Sisa Fehér album KHI na značke Slnko Records. Rovnaký názov dostal aj sedemčlenný ansámbel zložený z popredných hudobníkov československej scény improvizovanej hudby, s ktorým Sisa Fehér vystúpi v Bratislave 22. februára. V rámci relácie Pohoda_FM Live, ktorú vysiela Rádio_FM, zahrá nový materiál v Štúdiu č. 5 Slovenského rozhlasu.

Album KHI Sisa Fehér zložila a nahrala v Kodani popri štúdiu prestížneho magisterského odboru European Jazz Master. Jeho signifikantnou črtou je netradičná dychová sekcia zložená z trúbky, krídlovky a trombónu, ktorá vytvára mäkký, občas až syntezátorový harmonický efekt. Originálne dofarbuje kompozície často založené na basových rifoch a chytľavých klavírnych nápadoch, čo v dnešnej jazzovej hudbe dodáva nahrávke netradičný šat a slúži ako podklad pre pôsobivý spevácky prejav autorky.

Témy tlak a premena sú badateľne cítiť v hudbe, kde sa strieda silne komponovaná pasáž s improvizáciou. Album zatiaľ vyšiel len digitálne vo vydavateľstve Slnko Records, ale v predpredaji je aj jeho vinylová verzia, ktorá bude k dispozícii na jar.

Kapelu a album KHI si môžete prísť vypočuť naživo v Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu (Štúdia č. 5) v utorok, 22. 2. 2022. Koncertu sa môže zúčastniť 60 ľudí za dodržania podmienok režimu OP. Vystúpenie si budete môcť vypočuť aj na vlnách Rádia_FM.

Koncert z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Stream KHI: https://slnko.lnk.to/khi
Predpredaj LP KHI: https://www.slnkorecords.sk/sisa-feher/khi#albums-offer

Zloženie kapely

  • Sisa Fehér – spev, gitara
  • Vojtěch Procházka – piano, syntetizátor
  • Klára Pudlákova – kontrabas
  • Marek Urbánek – bicie nástroje
  • Oskar Török – trúbka
  • Miroslav Hlouca – krídlovka
  • Štepán Janoušek – trombón

Zdroj: Slnko records