Sima Martausová splnila prianie fanúšikov.

Sima aj jej Päť chlapov v kapele (Igor “Ajdži” Sabo-bicie, Martin Zajko – gitary, mandolíny, ukulele, Pišta Lengyel – gitara, steel guitar, Martin Gašpar – kontrabas, basa, Martin Wittgruber – klávesy, akordeón)  splnili prianie fanúšikov a v štúdiu nahrali spontánnu vianočnú pesničku Vianočné Šalalí, ktorá vznikla minulý rok, tesne pred Vianocami, cestou vo vlaku na vystúpenie do Košíc.

„Celé to vzniklo vo vlaku a veľmi rýchlo. K melódii sa mi text písal skoro sám…Neplánované video sme v uliciach predvianočných Košíc nakrútili s kamarátkou na druhý deň, namiesto pôvodne dohodnutej kávičky. Veľmi ma teší, že video sa ľuďom zapáčilo a preto sme sa rozhodli dať tejto skladbe aj štúdiovú podobu, ktorá bola hotová rovnako rýchlo, ako to celé vlastne začalo,“ objasnila Sima

Momentálne sa Sima s úspechom postupne predstavuje českému publiku ako hosť na vypredaných koncertoch turné mladej a v Čechách už veľmi populárnej skupiny JELEN, ktorá si ju vybrala ako hosťa. Spoločne už absolvovali koncerty v Brne, Ostrave, Karlových Varoch a Hraniciach na Morave. „S kapelou Jelen si veľmi dobre rozumieme, ich harmonikár Janek Kovařík sa na jednomm z koncertov ku mne len tak pridal a odvetdy už hrá vždy spolu so mnou“, prezradila o spoločnom hraní Sima.

V každom z českých miest má Sima pripravenú pieseň o ich meste, ktorú veľmi rýchlo naučí publikum a s radosťou si ju spoločne zaspievajú. Má pripravené aj ďalšie pre Plzeň, Pardubice, české Budějovice a Prahu, a v prvej polovici decembra ich aj v jednotlivých mestách zaspieva. Určite rovnako úspešne a s veľkou podporou publika, ako na predchádzajúcich zastávkach jej hosťovania na turné skupiny Jelen.

1477025_10201297719229864_80385330_n

Okrem českých koncertov stíha aj koncertovanie po celom Slovensku. Predvianočnú šnúru koncertov zakončí už takmer tradične na dnes už skoro vypredanom koncerte v klube Ateliér Babylon v Bratislave.

Termíny koncertov :
4.12.Plzeň
5.12.Pardubice
9.12.České Budějovice
13.12. Praha
15.12. Smižany
17.12.Nitra
20.12.Bratislava

www.simamartausova.sk
https://www.facebook.com/pages/Sima-Martausová/306953752770387?fref=ts

Zdroj: pro:messa