Sima Martausová predstavila vianočnú skladbu a vydáva nový album.

Radosť, vďačnosť, lásku a samú seba vložila Sima Martausová do vianočnej skladby, ktorú nahrala so symfonickým orchestrom a dievčenským speváckym zborom. Pieseň Tancujú zvony sa objaví aj na jej novom albume, ktorý stihne vydať ešte do Vianoc.

Sima Martausová má mimoriadne tvorivé obdobie. Po nedávnych Červených poliach k filmu Správa prichádza s ďalšou novinkou. Podmanivá melódia, úprimný text a zapamätateľný refrén dokonale naladia pokojnou a radostnou atmosférou na najkrajšie sviatky v roku. Pieseň vznikla počas turné s Dievčenským speváckym zborom SRo, aranžmány pre orchester napísal Adrián Harvan, dirigentskej paličky sa zhostil Adrián Kokoš a autorkou hudby aj textu je tradične samotná Sima.

„Keďže náš nový album vychádza v zimnom období pred Vianocami, povedali sme si, že ako bonus zaradíme aj jednu vianočnú pieseň. Pôvodne sme ju s kapelou nahrali v štúdiu, neskôr sme do spolupráce prizvali symfonický orchester – Slovenských Symfonikov a dievčatá zo zboru SRo,“ prezradila aktuálna držiteľka ocenenia OTO v kategórii speváčka.

Šiesty autorský album Simy Martausovej obsahuje trinásť piesní a dva bonusy a dostal názov OSLOBODENÁ, podľa piesne, ktorá je na ňom prvá v poradí. Na albume sa tentokrát producentsky podieľal Randy Gnepa, ktorý sa postaral o finálny mix. Master mal pod palcom Miťo Bodnár, ktorého si Sima prizvala do jednej z piesní aj zaspievať.

„Na nahrávanie som pozvala zaujímavých hostí, ktorých si vážim ľudsky aj umelecky. V mnohých piesňach počuť nie len môj hlas, ale aj hlasy mojich priateľov, a o to viac je pre mňa tento album vzácny a osobný, a práve obsadením bude pestrejší ako predošlé. Vložila som doň nielen svoje piesne, ale aj kúsok svojho srdca. Keďže sme za posledné mesiace mali menej koncertov, chceli sme potešiť našich fanúšikov a aspoň takýmto spôsobom „byť s nimi“, doplnila charizmatická Sima Martausová.

Obal aj booklet sú dielom fotografky Anny Opinovej, ktorej sa podarilo vlastné umelecké fotografie nádherne prepojiť so skladbami.

Nový hudobný počin Simy Martausovej už je v predpredaji, a čoskoro bude dostupný v obchodoch a na všetkých digitálnych platformách.

Zdroj: TS