Sima Martausová chce normálny život, má nový singel a čoskoro aj album.

Mladá speváčka a skladateľka Sima Martausová už v prvom ročníku na Akadémii umení v Banskej Bystrici – odbor Divadelné umenie zistila, že má dosť času na to, aby robila aj niečo iné. Kúpila si gitaru a po večeroch skúšala hrať a tvoriť pesničky. V treťom ročníku svoju pieseň „Nádherný Svätý“ prihlásila do súťaže Gospeltalent 2009.

Súťaž vyhrala a rýchlo zistila aké je krásne deliť sa o radosť z pesničiek s inými ľuďmi. Krátko po úspešnom ukončení Akadémie umení sa prihlásila do konkurzu Radošinského naivného divadla na spievajúcu herečku. Vyšlo to a momentálne hrá a spieva v divadle, ale jej srdce stále z veľkej časti zamestnáva vlastná hudba.

Cesty osudu ju spojili s Jožkom Šebom a  so skvelými muzikantmi. Od ich zoznámenia neubehli ani dva mesiace a z pôvodného nahrávania „na skúšku“ začali nahrávať kompletne nové CD. Pod názvom „Dobrý deň, to som ja“ vyjde už čoskoro a autorským piesňam Simy dodali konečnú podobu muzikanti : Igor “Ajdži” Sabo (bicie), Martin Zajko (gitary, mandolíny, ukulele), Pišta Lengyel  (gitara, steel guitar), Martin Gašpar (kontrabas, basa) a hostia: Juraj Bartoš (trumpeta), Miško Šimko (akordeón), Erich “Boboš” Procházka (ústna harmonika) a Maťo Čema (zvuk, štúdio Cobra Sound).

“Chalani sú nielen skvelí hudobníci, ale aj ľudia. Obľúbila som si ich a keď so mnou hrali na jednom pódiu, tak to bolo krásne. V hudbe, ktorú sme všetci do tohto CD vložili je pre mňa niečo viac, ako len tóny a zvuky. Stretli sa v nej predovšetkým srdcia každého jedného, ľudskosť, nadšenie a radosť z hudby“ hovorí o spolupráci s muzikantskou špičkou na Slovensku Sima.

Všetky texty a hudbu na album okrem jednej výnimky napísala Sima sama. O svojej tvorbe hovorí: “Keď tvorím, tak nejak špeciálne nad niečim nerozmýšľam. Mám pocit, že pesničky prichádzajú akoby samé od seba, a ja sa na to len tak prizerám.  Sú však aj prípady, keď potrebujem zo seba dostať niečo, čo prežívam a vtedy napíšem text  a hudbu potom “doladím” podľa momentálnej nálady. Najčastejsie ma to „chytá“ o polnoci. Tvorím o svojom vlastnom živote, vzťahoch, prírode, láske – o všetkom, čo je okolo nás. Hudba je pre mňa taký malý zázrak. Je mojim liekom, „kofeínom“, sú to moje druhé ústa, ktorými spievam o tom, o čom sa mi ťažko rozpráva. Najkrajšie čo sa dá  hudbou dosiahnuť je to, že poteší okrem mňa aj srdcia iných ľudí.”  

Prvým singlom, ktorý už rotuje v slovenských rádiách je pieseň “Normálny život”

Zdroj: pro:messa