SHALLOV oslavuje 10. výročie novým singlom Shut Up and Dance.

Bratislavská skupina Shallov vydáva ako singel poslednú skladbu, ktorá vznikla počas pôsobenia pôvodnej zostavy s bubeníkom Erikom Bachorcom. Zároveň je to však prvá nahrávka, ktorá vznikla v aktuálnej zostave s novým bubeníkom, Antonínom Kropáčkom. Podľa slov skupiny sa zároveň jedná o ich poslednú skladbu v anglickom jazyku. Singel však tomto prípade nie je predznamenaním albumu. Ten síce intenzívne pripravujú, avšak pôjde o úplne novú tvorbu, ktorá bude výrazne odlišná od doterajšieho materiálu Shallov.

Kým doterajšiu produkciu tejto kapely tvorili 10-minútové monumentálne a komplexné skladby, Shut Up and Dance je v porovnaní s ňou jednoduchou priamočiarou päť minútovou “pesničkou”, podľa skupiny “ódou na spánok”.

Skladba vychádza pod hlavičkou nezávislého vydavateľstva Weltschmerzen a jej produkcia vznikla v spolupráci s PULP studio v réžii Jakuba Hríbika a Jakuba Spiszáka.

Aktuálne Shallov pripravujú album, ktorého vydanie je naplánované na jeseň, rovnako ako aj nový koncertný set, ktorý budú hrať v rozšírenej zostave. Tá je zatiaľ neznáma, no práve tento týždeň ju predstavili v predpremiére na festivale MENT v slovinskej Ľubľane a následne o niekoľko mesiacov aj na domácej scéne.

Tvorbu skupiny Shallov a vydavateľstva Weltschmerzen z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

apart // together // always.
weltschmerzen.
ws032.
K vypočutiu tu

Zdroj: TS