Sematam zatancovali neodolateľné LADYLICIOUS.

Každý vie, ako to chodí. Všetky zvodné dámy, po ktorých chlapci môžu len snívať, sa zaujímajú o skutočných mužov… alebo nie? Ako to vlastne je? To hovorí veselý klip funkpopovej skupiny Sematam ladený do retro roller disco štýlu. Dámy reprezentujú sexy tanečnice Ladylicious a svoju úlohu zvládli skutočne bravúrne!

„Napriek tomu, že muži sú považovaní za „silnejšie“ pohlavie, ženy nad nimi majú veľkú moc. Sú našimi múzami, no častokrát aj prekliatím,“ hovorí frontman kapely Marek Kutnár, ktorý je zároveň aj autorom textu a hudby tejto veselej skladby. Sematam ani pri nakrúcaní tohto klipu nesklamali. Opäť prinášajú veselé rytmy, ale nielen to! Pri zhliadnutí nového videoklipu máte pocit, že všetko je akési lepšie, pozitívnejšie. A samozrejme, chytľavé funky vás núti hýbať sa v rytme.

Tieto ženy majú funky duše

Neskutočne sa hýbu aj dámy z tanečnej skupiny Ladylicious, ktoré sú čestnými hosťkami v klipe. Sexy štvorica práve pre tento klip vymyslela jedinečnú choreografiu, a dokonca si zakorčuľovali aj na roller disko, ktorá je nosnou témou klipu. Videoklip má zároveň vyzdvihovať ženskú krásu. „Spolupráca s nimi bola skvelá. Navyše bolo pre mňa veľkou cťou, že som si s nimi mohol trochu zatancovať,“ v dobrom spomína na natáčanie Kutnár. A čo na spoluprácu hovorí štvorica dám? „Naše funky duše, nemohli neprijať túto ponuku. Podľa nás má skladba veľký potenciál rozhýbať veľa ľudí a zanechať im úsmev na tvári tak, ako aj nám. Sú to veľmi pokorní, prijemní a hlavne talentovaní chalani … Marek si s nami dokonca zatancoval, za pár minút sme ho nadrtili pár našich prvkov a dal to s nami ako „pán“ veď uznajte!“

Ako sa na správnu korčuliarsku párty patrí, Sematam si prizvali aj profesionálnych korčuliarov – Lene (ČR), Viktora Hermana, Luciu Bartošovú a Pavla Brezníka z Freeskate klubu a ďalších. „Týmto im chceme veľmi pekne poďakovať za spoluprácu,“ vyjadruje sa kapela. „Natáčaniu klipu predchádzali rozsiahle prípravy, ktorých súčasťou boli tréningy na korčuliach. Nie všetkým z nás sa však podarilo túto disciplínu zvládnuť, a tak sme museli siahnuť po alternatívnych dopravných prostriedkoch,“ smejú sa hudobníci. V  klipe totiž jeden z účinkujúcich jazdí aj na detskej Tatrovke.

Vráťme sa ale k podstate piesne. Dámy verzus páni – tak ako to teda vlastne je? Napovie sám text piesne, ktorý sa končí veľmi výstižnou vetou: Páni, všetky dámy sú nám pánmi.“

NOVINKA: úspech na medzinárodnom poli

Skupinu Sematam už nebudú poznať iba Slováci a Česi. Mieri totiž na Pol’and’Rock Festival s miliónovou návštevnosťou, ktorý sa koná v auguste v mestečku Kostrzyn v západnom Poľsku. Festival každoročne predstaví niekoľko desiatok poľských či medzinárodných umelcov, ale aj mladé perspektívne kapely. Ich podmienkou je výhra v medzinárodnej súťaži. Z 200 prihlásených kapiel vybrala porota koncom mája 3 postupujúce: Hentai Corporation a Seventh Passion z Českej republiky a s nimi nitrianska kapela Sematam.

,,Sematam priniesli do dusivého klubu slnečné lúče. Pódium sa naplnilo členmi tejto slovenskej funky a jazzovej kapely. Hrajú energickú zmes funku, popu a jazzu a publikum si nesmierne užilo ich vystúpenie. Porotcovia neváhali – kapela bude mať svoje miesto v auguste na Second Stage Pol’and’Rock Festivalu!“ napísali o nitrianskej kapele na svojich stránkach organizátori festivalu.

Najbližšie koncerty skupiny:

  • 6. – FUBABY – Festival umenia a dizajnu Banská Bystrica – predskokan Richarda Müllera
  • 7. – TOPFEST – Zelená voda
  • 7. – Nitra – Kultúrne leto
  • 7. – Boje na Hrone – Starý Tekov 
  • -4.8. – Pol’and’Rock – Kostrzyn nad Odrą

O Sematam:

Kapela okrem aktuálnej novinky zažiarila najmä svojím klipom k pesničke De ste?!, v ktorej popisujú (parodujú) nočný život v Nitre (https://www.youtube.com/watch?v=jULNjGkEeaY). Odvtedy svetlo sveta uzreli aj ďalšie dva klipy k piesňam Pome Rockovať a Snová paralýza, ako aj niekoľko singlov. Všetky skladby sa objavia na pripravovanom albume – na ktorom kapela spolupracuje s producentom Marekom Šurinom.

Sematam v roku 2010 vyhrala súťaž mladých kapiel Rock me Fest. V roku 2016 sa zas stali absolútnymi víťazmi Slovenskej Hudobnej Ligy. Jožo Ráž komentoval ich výkon slovami: „Bomba, špica!“ Na konci minulého roka  v súťaži Skutečná Liga 2017 v Prahe získali 3. miesto v hraní autorskej tvorby.  

O Ladylicious:

Stále usmiate mladé dámy môžete pravidelne zhliadnuť na televíznych obrazovkách – v šou Tvoja tvár znie povedome, Chart Show či Let’s Dance. Preslávili sa účasťou v talentovej súťaži Česko Slovensko má talent 2011, kde sa dostali až do finále. Účinkujú tiež v najnovšom slovenskom tanečnom filme Backstage (premiéra 15. marec 2018).

O Jánovi Jančokovi:

Jeden z najaktívnejších „klipmakerov“ na Slovensku, ktorý má na konte nejeden videoklip pre Rytmusa, Kaliho,  Dominiku Mirgovú či aftermovie pre Ryana Leslieho. Jeho videá majú viac než 150.000.000 zhliadnutí na YouTube.

Zdroj: Jana Fiebigová – manažérka Sematam