Seal po siedmych rokoch opäť v Bratislave!

Nigérijskemu imigrantovi a brazílčanke sa 19. februára 1963 narodil v Londýne chlapec, ktorý dostal meno Seal Henry Olusegun Olumide Adelo Samuel. Po základnej škole začal študovť strojárstvo a architektúru, ale svet ho pozná ako fantastického soul-popového speváka a muzikanta pod skratkou SEAL.

Vystupovť síce začal už ako 11 ročný, ale na profesionálnej hudobnej scéne sa objavil až začiatkom 90. Rokov minulého storočia.

SEAL

CRAZY – to bol debutový singel z roku 1990, ktorým prerazil až na druhé miesto UK CHARTU. Singlom KISS FROM A ROSE z albumu SEAL 2 sa prespieval do konca na 1. miesto US CHARTU.

SEAL nahral vo svojej kariére 8 štúdiových albumov. Tento držiteľ 4 GRAMMY a 3 BRIT AWARDS sa po siedmych rokoch opäť predstaví v Bratislave. Zaspieva nové skladby zo zatiaľ posledného albumu SOUL 2 a samozrejme svoje najväčšie hity, ako Killer, Kiss From a Rose, Crazy, Amazing a ďalšie.

Hudobník, ktorý na budúci rok oslávi 50. narodeniny, vystúpi vo štvrtok 29. novembra po 20:00 v Incheba Expo Aréne. Lístky budú v predaji od stredy, 30.5.2012 na www.xl.sk.

Zdroj: XL
Publikoval: Redakcia GREGI.NET