Saxofonista Nikola Bankov vydal úspešný album “Bright Future”.

Mladý, len 20 ročný saxofonista Nikola Bankov, študent prestížnej The Royal Academy of Music v Dánsku, prednedávnom vydal svoj debutový album s názvom “Bright Future”. Album vyšiel pod hlavičkou nórskeho vydavateľstva AMP Music & Records a na albume nachýba ani svetová hviezda, tenor saxofonista Seamus Blake (USA).

Album “Bright Future” si odnáša výborne hodnotenia a recenzie po celom svete. Americký časopis Stereogum, ktorý patrí pod svetový Billboard ho nazval “Fierce Blowout”. Nikola so svojou kapelou chystajú európske turné, ktoré by malo začať na jar 2020.

Nikola posúva hranice svojho nástroja do nevídaných polôh. Jeho debutový album zachytáva autentickú výpoveď, ktorá spája inšpirujúce a chytľavé melódie s osviežujúcim originálnym zvukom. Na albume sa nachádza 7 originálnych kompozícií od mladého saxofonistu, ktorý ich postupne zbieral od svojich šestnástich rokov. Jeho vízia bola spokojiť elektroniku so saxofonom, pričom experimentuje s rôznymi FX efektmi. Zvyšok skupiny tvoria jední z najlepších mladých a najžiadanejších hudobníkov v Dánsku.

Zdroj: TS