Saténové ruky a ich bozk v podobe debutového albumu. Pokrstia ho už tento štvrtok.

Saténové ruky bozkávam, máme to hotové,“ môžu si hovoriť členovia bratislavskej kapely Saténové ruky, ktorí už tento štvrtok 14. mája krstia v Nu Spirit Clube svoj debutový album zvaný Bozkávam.

Album bude mať krstného otca aj mamu. Krstiť budú dizajnérka Petra Šištíková a spevák a gitarista kapiel Le Payaco a Sounds Like This Tomáš Sloboda, ktorý album koprodukoval. Na krst príde aj špeciálny hosť, ktorého identitu chce kapela udržať v tajnosti do poslednej chvíle. Album vychádza pod hlavičkou vydavateľstva go2stage.

Na krste zahrajú aj Sounds Like This, ktorí sa podľa slov Tomáša Slobodu dali znovu dokopy práve vďaka krstu. „Saténové ruky sú už teraz bratislavskou legendou a je mi je cťou a zároveň veľkým potešením, že som pri nahrávaní mohol byť. Mojou srdcovou pesničkou je celý album,“ vyjadril sa Tomáš.

SR promo foto

Saténové ruky podporia na pódiu aj ich bývalí členovia Toni Granko (hrával s kapelou na bicie) a Paprik (hrával na perkusie a tamburínu), čo koncertu dodá mierne nostalgický nádych. Práve v Nu Spirit Clube si totiž chalani zo Saténových rúk zahrali prvýkrát verejne. Medzičasom odohrali už vyše 50 koncertov, okrem iného aj na festivaloch Pohoda, Grape Žákovic Open alebo na Radio_Head Awards Festivale v Slovenskom rozhlase.

Dátum krstu, 14-teho, je symbolický, na albume sa totiž nachádza presne 14 skladieb. Nájdete medzi nimi napríklad singel Debil a kráľovná, či  skladbu DušaN, ku ktorej vytvoril japonský režisér Sugimoto Kousuke videoklip, ktorý má za pár dní od uvedenia vyše 24 700 zhliadnutí.

Vizuál albumu vytvoril technikou linorytu grafický dizajnér a ilustrátor Palo Čejka. Na hravom obrázku je možné nájsť autoportrét samotného ilustrátora a aj vizualizované témy niektorých pesničiek z albumu (Príbor, Had, Mŕtvy muž.) „Album som si poctivo naštudoval. Počúval som ho stále dookola, na vlastnom tele som otestoval urputnosť saténových earwormov,“ povedal Palo Čejka.

Bozkavam artwork

Kapelu Saténové ruky charakterizujú jednoduché gitarové riffy, hravé texty s príbehom a rock and rollový drive. Skupinu tvoria Vlado Janček (spev a gitara), Bebe (spev, basgitara), Kasko (spev, gitara) a Jožo Lipa (bicie).

Miesto konania krstu: Nu Spirit Club, Bratislava

Začiatok akcie: 21:00

Program:
21:00 – 21:50 Tomáš Sloboda & SOUNDS LIKE THIS (live)
22:00 – 22.20 special guest (live)
22.30 – 23.45 Saténové ruky (live) + krst albumu
24.00 – end DJ Kinet @ BSMT

Viac info nájdete na: https://www.facebook.com/events/1572021563037350/

Zdroj: go2Stage