S NO NAME na jednom pódiu, kapela predstavuje koncertný klip k skladbe „Ži a nech žít“!

Chcete sa ocitnúť na jednom pódiu s úspešnou skupinou NO NAME? Pozrite si nový klip ku skladbe  „Ži a nech žít“, ktorý je ohliadnutím sa za minulým rokom a zároveň pozvánkou na koncerty kapely.  NO NAME zahrali na mnohých festivaloch vrátane Vizovického Trnkobraní či Hrady CZ a tento zážitok zhmotnili v novom klipe. Kapela má už rok nového basgitaristu Pavla Jakaba, s ktorým si dokonale sadla. Chalani z NO NAME počas korona krízy začali pracovať na novom albume a v plnej sile vyrážajú na koncertné pódia!

Skladba „Ži a nech žít“ má novú kapelovú podobu. Réžie nového klipu sa ujal Vojta Paleček, ktorý pre NO NAME nakrútil aj video z minuloročného akustického turné. Tentokrát sa zameral na zásadné festivalové miesta, kde kapela v rámci leta 2019 koncertovala. Za kameru sa postavili  Vojta Paleček, Martin Vaněk a David Janoška.

Skladbu „Ži..a nech žít“ sme do kapelovej podoby upravili najmä kvôli festivalom, kde to môžeme hrať v plnej paľbe. Festivalová sezóna je určite jeden z vrcholov roka pre každú úspešnú kapelu, zvlášť ak patríte medzi hlavných festivalových hostí. Okrem toho sa nás mnoho fanúšikov pýta, ako to vyzerá z nášho pohľadu z pódia. Preto sme si ešte v roku 2019 povedali, že to, čo zažívame na pódiách zvečníme v klipe. Toto video je jedinečné. V tom, že každý jeho divák má na chvíľu možnosť byť s nami na pódiu a zažiť, aspoň na pár chvíľ, aké to je hrať pre desaťtisíce ľudí pod pódiom,“ teší sa líder skupiny Igor Timko.

Pieseň „Ži… a nech žít“ je inšpirovaná stým výročím založenia Československa a Igor Timko ju otextoval a naspieval po slovensky a po česky. Hudbu napísal Igor Timko spolu s klávesákom NO NAME Zolim Šallaiom. V klipe si zahrala celá aktuálna zostava kapela NO NAME aj s novým basgitaristom Pavlom Jakabom.

„Už presne rok hrá s nami náš nový basák Pali, ktorý plnohodnotne zastáva svoju novú pozíciu už aj v nových nahrávkach kapely. Či sa bavíme o titulnej pesničke k filmu Poslední aristokratka „I Prokletí múže být štestí“ alebo o piesni, ktorú NO NAME napísalo a nahralo pre Terezu Maškovú „O nás dvou“. Pieseň „Ži a nech žít“ sme v rámci 30-teho výročia Sametovej revolúcie zaradili do repertoáru a hrali ju celé leto,“ vysvetľuje Igor Timko.

Chalani z NO NAME – Igor Timko, Dušan Timko, Ivan Timko, Roman Timko, gitara, Zoli Šallai a Pavol Jakab si užívajú najmä živé hranie. Tento rok sa koncertná sezóna kvôli korona kríze posunula.

„Práve počas korony sme začali pracovať na novom albume. A  zhodli sme sa na tom, že sme potrebovali pauzu ako soľ. Keď si uvedomíte, že ako kapela koncertujeme nepretržite 24 rokov, z toho 20 rokov ťaháme šnúru 100 až 110 koncertov ročne. Presne to vystihla moja manželka Silvia, ktorá vyhlásila, že sami by sme si pauzu asi len sotva dopriali. Okamžite sa to odzrkadlilo na tvorbe, už na prvé stretnutie sme priniesli 13 vecí. Navyše odluka od cestovania a koncertov dokonale zapadla aj v rámci rodinného života a v kapele sa narodilo ďalšie malé dieťa. Romanov Filip má nejaké dva mesiace a ďalšie bábätko je na ceste. NO NAME priniesla nútená pauza nečakané  pozitíva…“ prezradil Igor Timko.

NO NAME predstaví nový album na budúci rok k 25. výročiu kapely. Ostatný album s názvom „S Láskou“ vyšiel v roku 2015 a stal sa megaúspešným, SOZA ho ocenila ako album roka. Nový klip „Ži a nech žít“  si môžete pozrieť na tu https://www.youtube.com/watch?v=wn5MTCvukhU Teraz sa už kapela teší na koncertné leto, ktoré odštartuje 10.7.2020 na hrade Loket v Českej republike a pokračuje 17.7.2020 Brno v Brne, 24.7.2020 v Hradci Králové a 31.7.2020 v Prahe.

Viac informácií o skupine NO NAME nájdete na www.no-name.sk a https://www.facebook.com/noname.sk/

Zdroj: NK Factory