Rytmus a Ego spoločne so štvorkolkami prilákali do Lučivnej viac ako 10 000 návštevníkov!

Toto ešte malá podtatranská obec Lučivná pri Svite nezažila! Už od sobotňajšieho dopoludnia davy ľudí a stovky áut testovali miestnu infraštruktúru a najmä úzku komunikáciu smerom k lyžiarskemu stredisku, kde sa konal nielen 7.ročník pretekov štvorkoliek Quadtrophy 2014, ale po prvýkrát aj celodenný sprievodný program pre celé rodiny.

Vytrvalostné preteky štvorkoliek QUADTROPHY sú ojedinelým slovenským pretekom dvoj až trojčlenných tímov, ale aj jednotlivcov v až 8-mich kategóriách na vyše 11,5km okruhu nad obcou Lučivná. Obyčajne prebiehajú na krásnej snehovej pokrývke – tento rok však bolo všetko ináč… Riaditeľ pretekov Marián Pitoňák: “Pre tie tisíce fanúšikov, ktoré prišli v sobotu na naše podujatie to blato určite nebolo tým pravým orechovým, ale musím povedať, že jazdcom sa to naopak veľmi pozdávalo…Sú zvyknutí jazdiť aj v blate a sprchovať po každom preteku a sobotu pod Tatrami si poriadne užili, čo určite ocenili všetci návštevníci najmä pri prejazdoch zákrutami, ktoré boli v niektorých prípadoch viac ako efektné…“.

PR_5213

Iný názor mal pochopiteľne spoluorganizátor podujatia Branislav Repka zodpovedný za celodenný sprievodný program: “Oteplenie a dokonca dážď pár hodín pred začiatkom akcie nám urobili poriadne škrty v organizácii a namiesto megaparkoviska priamo pod areálom sme boli nútení použiť parkovacie plochy, ktoré mali byť len akousi zálohou, napriek tomu chcem všetkým, ktorí prišli do Lučivnej poďakovať – najmä za pochopenie, pretože blato sme naozaj nevedeli premeniť na príjemný sneh.

Vzhľadom na počet návštevníkov, ktorý odhadujeme niekde nad 10.000 ľudí myslím, že aj tie niekoľko stometrové kolóny, ktoré sa však pravidelne posúvali boli pochopiteľné a verím, že aj samotní obyvatelia obce nám zvýšenú premávku počas tých niekoľko hodín prepáčia. Ja myslím,že sprievodný program ukázal svoju opodstatnenosť a už teraz rozmýšľame ako celé fungovanie akcie vylepšiť pre ďalšie ročníky!“

PR_3810

Bohatý program na pódiu, kam zavítala slovenská hudobná špička na čele s Rytmusom, Egom, Iné Kafe, Kristínou, Strapom, Kalim, The Paranoid, Djom EKG prilákal fanúšikov takmer z celého kraja pod Tatrami…

Najmenší sa mohli vyšantiť na množstve atrakcíí v tzv. Detskylande, kde ich čakali obľúbené rozprávkové postavičky zo seriálu A je to!, nechýbali ani Mickey Mouse so svojou Minnie, ale aj populárni šmolkovia, či skákací skákací hrad a uzatvorené nafukovacie ihrisko a kopec súťaží o rôzne malé, či väčšie ceny a sladkosti…“

PR_5247

Samotné preteky dvoj až trojčlenných tímov v štyroch kategóriách ukázali poriadnu náročnosť samotného okruhu, ktorý tí najrýchlejší dokázali absolvovať za 4 hodiny viac ako 20 krát.

Absolútne najviac  a teda 22kôl zajazdili jazdci Jindřich Petlach a Marián Klíč z českého Cross Racing Teamu jazdiaci na stroji KTM v kategórii 4×2  bez rozdielu šport .

Kompletné výsledky vo všetkých kategóriách sú k dispozícii na oficiálnej stránke pretekov www.stvorkolky.net.

Zdroj: JK
Foto: Patrik Ratajský