Rust2Dust majú nový klip Raz to dáš.

Chalani z Rust2Dust makajú na novom albume, nedávno nakrútili video k singlu Raz to dáš, na ktorom spolupracujú s veľkými menami hudobného priemyslu, ako je Linus Corneliusson z produkčného domu Jensa Bograna Fascination Street Studios alebo Snovonne.

Kapela Rust2Dust vždy rada posúvala vlastné limity a búrala mantinely. Najmä preto tak v metalovom podhubí stála mimo všetkých škatuliek. Svojou zmesou príjemných spevových liniek a tvrdých agresívnych rytmov tešia svojich fanúšikov už bezmála desať rokov.

K svojmu okrúhlemu jubileu dopriali sebe aj metalovej scéne pozoruhodný darček: Nový singel Raz to dáš.

Tomáš: Toto je to najlepšie, čo sme kedy urobili, song je úplná bomba a Sno je veľká profesionálka. V kapele je výborná atmosféra a máme z toho radosť. Máme ešte kopu práce a, samozrejme, pripravujeme aj ďalšie pesničky, z ktorých si už v tejto chvíli dokážeme vyberať, ktoré dáme alebo nedáme na dosku.

Ondro: Prvýkrát v 10-ročnej histórii našej skupiny sme si k spolupráci na nových songoch zavolali producenta, a to už v predprodukčných prípravách. Je ním Adam Mičinec, skvelý muzikant a gitarista, ktorého môžete počuť vo formáciách Čisté Tvary, Projekt Hrana či s Luciou Bílou. Adam nám pomohol v našej hudbe odhaliť netušený potenciál a musím sa priznať, že zakaždým ma jeho nápady a postrehy neskutočne prekvapili a trošku aj zahanbili, že sme na to neprišli sami 😊

Marek: Každý náš album sme sa snažili vyprodukovať čo najlepšie, ale už teraz vieme, že tento najnovší bude absolútne top. Venovali sme nemalý čas do skladania a aranžovania skladieb, práce s producentom a cítime, že sme prekročili svoj tieň. Skladby sú úderné, energické, melodické… skrátka hity. Ako ďalší a neodmysliteľný faktor, ktorý šperkuje nové skladby do vycibrenej kvality je zvuk, na ktorom sme spolupracovali s absolútnou špičkou súčasnosti, štúdiom Jensa Bogrena Fascination Street Studios, kde nahrávali mená ako Devin Townsend, Sepultura, Arch Enemy, Leprous a mnoho ďalších velikánov, ku ktorým sa pridružíme aj my Rust2Dust! Už sme to len celé podčiarkli skvelým videoklipom k singlu Raz to dáš v spolupráci so Snovonne, ktorý budete mať chuť si púšťať znova a znova, lebo Vám bude prinášať nekompromisnú energiu, radosť. Vryje sa vám do mozgu a nebudete chcieť, aby išla preč.

Erny: Všetci sme dali do nahrávania, ako aj do natáčania klipu svoje maximum. Ľudia, s ktorými sme mali/máme tú česť spolupracovať, z nás vyburcovali ešte viac energie, nápadov a hnali nás vpred. Z tohto dôvodu je nám veľkým potešením spolupracovať s takýmito profesionálmi, pri ktorých ani kúsok vynaloženej energie nevyšiel nazmar. Podľa môjho subjektívneho názoru z nás vydolovali, či už berieme vizuálnu či hudobnú stránku, naše aktuálne naj. Popri hromade práce sme sa aj výborne bavili. Počas tohto procesu sme sa veľa naučili, čo budeme môcť v budúcnosti pretavovať do našich ďalších kreatívnych projektov, ktoré chystáme. Nakoľko si veľmi ceníme svoje publikum a fanúšikov, chceli by sme im poskytnúť svoje maximum.

Zdroj: TS