Rudimental na tohtororočných Colours of Ostrava v kompletnej zostave!

Britská elektronická senzácia, kapela Rudimental, ovenčená viacerými cenami, zažije v kompletnej zostave na tohtoročnom festivale Colours of Ostrava koncertnú premiéru.

Formáciu tvorí štvorica producentov a hudobníkov: Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor a DJ Locksmith. Od vzniku v roku 2002 získali Rudimental Brit Awards a Mobo Awards, ale aj nominácie na Mercury Prize a MTV Europe Music Awards. So singlami Feel the Love, Waiting All Night alebo Not Giving dobili väčšinu európskych hitparád a získali platinovú platňu za debutový album Home. Vo svojej tanečnej hudbe miešajú drum’n’bass, soul, funky, pop a R&B.

aZtu83b4BWU2r1JJQ8OH6d_rr6kpYq04HnjyeWIqTlM

Kvarteto hudobníkov upútalo pozornosť aj tým, že vsadili na spoluprácu s dovtedy menej známymi spevákmi, čo už samozrejme neplatí: John Newman, ktorého poznáme z minuloročných Colours. Taktiež so spevákom Alex Clareom a speváčkami Ella Eyre, Bridgette Amofah alebo Emeli Sandé, ktorí majú dnes už vlastné hviezdne kariéry,” dopĺňa riaditeľka festivalu Zlata Holušová.

Traja členovia Rudimental pochádzajú z londýnskej štvrti Hackney: multikultúrneho hniezda hudobníkov a umelcov, ktorého symbolom je nástenná maľba z roku 1985 znázornňujúca karnevalový mierový sprievod s duchom pospolitosti. “Ak by sme nevyrastali v Hackney, nikdy by sa z nás nestali ľudia a hudobníci akými sme dnes,” tvrdia členovia Rudimental a vzťah k štvrti dávajú jasne najavo: legendárny obraz preniesli aj na obal albumu príznačne pomenovaného Home a na rekonštrukciu chátrajúcej maľby prispeli nemalou finančnou čiastkou.

Popularita nahrávok je jedna vec, ale Rudimental dostali do polohy elektropopovej tanečnej hviezdy tiež strhujúce koncerty: “Chcem všetkým dokázať, že nie sme len štúdiové drum’n’bass kvarteto. Sme muzikanti, hráme na nástroje. Živá show je pre nás všetkým a pre začiatok o tom chceme presvedčiť celý svet.” Na Colours sa Rudimental predstavia s trumpetistom Markom Crownom, so speváčkami Bridgette Amofah a Anne Marie a spevákom Thomasom Julesom – v zostave, s ktorou minulý rok pokorili Glastonbury.

Festival Colours of Ostrava ponúkne od 16. do 19. júla 2015 v úchvatnom prostredí Dolných Vítkovic štyri dni plné koncertov hviezd svetovej aj domácej hudby, divadiel, diskusií, workshopov, filmov a výtvarných aktivít. K už skôr potvrdeným menám budúceho ročníka patria Björk, St. Vincent, Mika, Caribou, José González, The Cinematic Orchestra, Caravan Palace, Swans, Klangkarussell, Other Lives, Dillon, Roni Size & Reprazent, Owen Pallett, Faiz Ali Faiz, Avishai Cohen’s New York Division, Black Strobe, Electro Deluxe, Oscar And The Wolf, Choir of Young Believers, Heymoonshaker, The Dumplings, John J Presley, The Mispers, Bazzookas, CoCo & The Butterfields, Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs, Abavuki a NO Blues.

V súčasnosti sú k dispozícii posledné kusy limitovanej edície štvordenných vstupeniek za 71,48 € v sieti Eventim, cena platí pre prvých 4000 kusov alebo do 28. februára 2015. V predpredaji je taktiež aj ubytovanie v kempe pri areáli, parkovanie pri areáli a pri kempe. Viac informácii na www.colours.cz.

Zdroj: Zdenko Hanout / HANOUT PR