Colours of Ostrava 2015: Druhý deň – reportáž + fotky!

Druhý den Colours of Ostrava 2015 měl v lineupu zvučná jména, a jak festival splnil co slíbil?

Po prvním dnu, kdy přislo neuvěřitelných 33000 lidi a vydatném spánku, přišel den druhý. Teplota vyšplhala k 32ti stupňům celsia a tak jako minuly rok organizátoři vyjeli s cisternami a kropili betonové plochy a nedočkavce, kteří se takto chtěli zchladit.

Někomu pomohla sprcha, někomu chladné nápoje a někdo mohl dát přednost jít na rozpálenou strusku a kývat se v rytmech, které dovezli z Konga Kasai AllStars. Toto seskupeni různých hudebníků, pocházejících z oblastí s různými tradičními styly, předvedlo že ani horko vás neochrání od jejich transovní hudby. Škoda jen načasování, v večerních hodinách by to nastartovalo diváky mnohem líp.

José González měl uklidňující vliv na celé obecenstvo a přitáhnul i všechny ty, kteří do té doby polehávali nebo posedávali na některé z příjemných travnatých ploch. Jeho vystoupení bylo poklidné a nabádalo někoho obejmout a kývat se do rytmu. Západ slunce za stromy příjemně doplňoval celkový pocit z jeho koncertu.

Pokud si někdo myslel že teploty po západu slunce klesnou tak se pletl, na podium nastoupili Kasabian a návštěvníci festivalu dostali důvod proč skákat a zpět zvednout teplotu vzduchu naokolo. Britští Kasabian a jejich rock’n’roll nemůže nikoho nechat chladným a statickým.

Pokud někdo chtěl aspoň trošku vychladnout a zklidnit se, tak udělal nejlíp na The Cinematic Orchestra, kde klidnou melodii doplňoval saxofon, kytara a zpěv.

Stejny počet diváků jako Kasabien mohl přitáhnout i půlnoční koncert St. Vincent. Tato zpěvačka pro mne byla překvapením festivalu. Robotické pohyby po pódiu, synchronizované s ostatními účinkujícími nebo jen stylové nasazování kytary zapadající do choreografie. Spolu s výborným zvukem a texty určite patři k tomu nejlepšímu z festivalu a pro mne osobně toto byl vrchol pátečního večera.

Z menších hvězd colours stál za pozornost DJ set Telefon Tel Aviv, ikdyž už nebudeme mít nikdy šanci si poslechnout oba členy tohoto projektu, tak DJ set od Joshuy Eustisa stále stojí za návštěvu pro fanoušky IDM.

Napísal: Jan Klepek – wwwnick
Foto: Jan Klepek – wwwnick