Colours of Ostrava žije nejen hudbou.

Festival Colours of Ostrava začíná už o několik dní, všichni se těší na každoroční velkou porci kvalitní hudby a na hvězdy jako Björk, Kasabian, Rudimental, Mika, Caribou a další ale Colours of Ostrava není jen o hudbě, je to i o poznávání nových věcí.

Vloni jsme mohli vidět souboj ilustrátorů (Secret Walls), různé workshopy (Zkus Cirkus, Tai chi, Salsa), divadlo (Divadlo Vosto5, Divadlo Bolka Polívky), stage dedikovaný poezii, mobilní knihovničku a další.

Pojďme se podívat co si pro nás organizátoři Colours of Ostrava připravili letos. Již první den se nám vyskytne možnost zúčastnit se diskuzí na Reflex Discussion stage ještě než začnou první koncerty, a během večera se představí Cirkus trochu jinak na Europe stage.

Vosto5 - Colours of Ostrava

Pateční den bude i v tomto nehudebním programu více nabitý, opět na Colours zavítá Divadlo Vosto5, letos s improvizačním představením „Stand´artní kabaret“. Na MF Dnes Poetry Stage se můžete podívat na vědce, kteří si vyzkouší místa herců a poetů v představení Science SLAM, nebo si můžete poslechnout autorské čtení básníků, nakladatelů a publicistů.

Science Slam - Colours of Ostrava

Sobota a neděle se bude odvíjet v podobném duchu a navíc se můžete podívat na natáčení pořadu „Objektiv“ na scéně České Televize, případně podebatovat s tvůrci různých televizních pořadů (Hyde park) nebo si vyzkoušet práci novináře na zpravodajském workshopu.

Během pátku, soboty a neděle bude se budou na Cinestar Stage promítat filmy, které pro Colours of Ostrava připravila Letní Filmová škola. Budete mít možnost se podívat na Klub Rváču, Vynález zkázy nebo Nick Cave: 20 000 dní na Zemi.

Pokud hrajete na nějaký hudební nástroj, tak budete mít možnost předvést svůj talent na Busking stage, který bude otevřen všem kteří si chcou zahrát pro radost nebo pro své kamarády.

Colours of Ostrava myslí i na rodiny s dětmi a připravili prostor kde profesionální tým pohlídá a zabaví děti.

Takže pokud by si někdo myslel že na Colours of Ostrava se dá užívat jen hudba snad jsem ho tímto článkem přesvědčil že Colours nežije jen hudbou a pořadatelé se nestarají jen o naše uši ale i o naš mozek.

Na brzkou viděnou na festivalu.

colours2015poster

Napísal: WWWNick